Fostul lider al PSD Satu Mare Mircea Govor, audiat la DNA Oradea într-un nou dosar privind fapte de corupţie

Fostul preşedinte al PSD Satu Mare Mircea Govor, cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de intervenţii la ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, este audiat, joi, la sediul DNA Oradea, spun surse judiciare.

697 afișări
Imaginea articolului Fostul lider al PSD Satu Mare Mircea Govor, audiat la DNA Oradea într-un nou dosar privind fapte de corupţie

Fostul lider al PSD Satu Mare Mircea Govor, audiat la DNA Oradea (Imagine: Liviu Adăscăliţei/ Arhiva Mediafax Foto)

Sursele citate au declarat pentru MEDIAFAX că Mircea Govor este audiat de procurorii DNA Oradea, într-un nou dosar privind fapte de corupţie.

În prezent, Mircea Govor, vicepreşedinte suspendat al Consiliului Judeţean Satu Mare, este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de intervenţii la ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

În 22 ianuarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus ca fostul lider PSD, care se afla în arest preventiv, să fie cercetat sub control judiciar. Mircea Govor a fost arestat preventiv în 23 decembrie 2015, după ce, din 17 decembrie, a stat în arest la domiciliu.

În 12 ianuarie, în acest dosar a fost audiat în calitate de martor, la DNA Oradea, şi fostul premier Victor Ponta.

Procurorii îl acuză pe Mircea Govor de folosirea influenţei sau autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (două infracţiuni) şi şantaj în formă agravată (patru infracţiuni).

Potrivit anchetatorilor, în perioada august-octombrie 2013, Mircea Vasile Govor, folosindu-se de influenţa şi autoritatea funcţiilor deţinute, prin intermediul lui Andrei Dolineaschi, deputat PSD şi fost secretar general al PSD Botoşani, a intervenit la persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, pentru a obţine numirea, detaşarea, împuternicirea sau menţinerea în funcţii de conducere sau de execuţie în cadrul nou înfiinţatei Administraţii Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.

În acelaşi dosar, Andrei Dolineaschi este urmărit penal pentru două infracţiuni de complicitate la folosirea influenţei sau autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Dolineaschi a fost în 14 ianuarie la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile.

În 15 ianuarie, procurorii DNA Oradera au extins urmărirea penală în acest dosar, fiind puşi sub învinuire, pentru complicitate la şantaj în formă agravată, senatorul Valer Marian, preşedinte al PSD Satu Mare la data faptelor, prefectul judeţului Satu Mare, Eugen Avram, şi Mirel Vlas, administrator al unei societăţi comerciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici