Fostul mininistru delegat pentru Afaceri Europene, întrebat dacă demisionează din PSD: Cred că ar fi GRAV dacă s-ar întâmpla acest lucru

Fostul mininistru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu a declarat, întrebat dacă ia în calcul să demisioneze din PSD pentru a se înscrie în Pro România, că ar fi grav dacă acest lucru s-ar întâmpla pentru că el se ocupă de relaţia PSD cu PES.

1154 afișări
Imaginea articolului Fostul mininistru delegat pentru Afaceri Europene, întrebat dacă demisionează din PSD: Cred că ar fi GRAV dacă s-ar întâmpla acest lucru

Fostul mininistru delegat pentru Afaceri Europene, întrebat dacă demisionează din PSD: Cred că ar fi grav dacă s-ar întâmpla acest lucru

„Eu cred că ar fi grav dacă s-ar întâmpla lucrul acesta pentru că eu reprezint o organizaţie cu peste 10.000 de membri şi dacă s-ar întâmpla lucrul acesta, ar însemna că PSD nu ar mai fi un partid de stânga. Eu sunt fidel valorilor social-democrate şi atâta timp cât aceste valori vor fi reprezentate de PSD, voi fi în această echipă”, a afirmat Victor Negrescu, la Parlament, înaintea CEx al PSD.

Acesta a adăugat că atâta timp cât formaţiunea va rămâne fidelă valorilor şi relaţiei cu Partidul Socialiştilor Europeni (PES) el va rămâne în PSD.

„Eu mă ocup de această relaţie între PSD şi Partidul Socialiştilor Europeni (PES – n.r.) şi atâta timp cât PSD va rămâne fidel acestei relaţii eu voi fi în PSD. Dacă nu va fi cazul … Eu cred că discuţii vor fi şi astăzi şi în zilele următoare. Aştept să am o discuţie bună împreună cu conducerea PSD. De când am plecat din Guvern nu a avut loc această discuţie aprofundată. Am înţeles că va avea loc. Aştept această discuţie pentru că este extrem de important ce vrem să facem. Urmează alegerile pentru PE. De principiu, PSD va fi afiliat grupului Social-Democrat din PE şi Partidului Socialiştilor Europeni. Trebuie să ştim dacă mergem pe acelaşi drum. Cred că trebuie să continuăm pe acelaşi drum, fiind în continuare de stânga, fiind principala formaţiune politică de stânga din România”, a explicat Negrescu.

Despre demisiile din PSD acesta a spus că nu pot fi ignorate.

„Eu cred că aceste plecări nu pot fi ignorate. Voi discuta cu colegii mei, tocmai pentru a ne concentra pe ceea ce avem de făcut în interior, de a discuta mai mult între noi, de a nu mai discuta pe grupuleţe, de a nu mai face poze pe grupuleţe, ci de a veni cu un program care să ne împingă să lucrăm într-adevăr împreună, pentru că despre asta este vorba, inclusiv despre subiectul referitor la bugetul României, unul extrem de important. Trebuie să fim capabili să lucrăm împreună, trebuie să ne implicăm cu toţii, în aşa fel încât acest proiect de viitor pentru România şi toate lumea să se implice în a îl promova şi implementa”, a conchis Victor Negrescu.

Social-democratul Victor Negrescu este liderul PES activists România.

În această săptămână mai mulţi social-democraţi au demisionat din PSD şi au aderat la Pro România.

Deputatul de Timiş Adrian Pau a anunţat, sâmbătă, că îşi va da demisia din PSD pentru a se înscrie în Pro România, deoarece nu se mai “regăseşte” în partidul condus de Liviu Dragnea.

Astfel, fostul premier Mihai Tudose a anunţat, marţi pe Facebook, că se înscrie în partidul lui Victor Ponta, afirmând că a constatat cu tristeţe că o parte din actuala echipă de conducere a PSD a înlocuit agenda publică cu agende personale.

Şi deputatul Georgian Pop a anunţat, joi, că demisionează din PSD şi se înscrie în Pro România. Pop era secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

De asemenea, deputatul Oana Silvia Vlăducă a anunţat, vineri pe Facebook, că demisionează din PSD pentru a se înscrie în Pro România, precizând că multe din valorile partidului s-au pierdut de când formaţiunea „a intrat în zodia nefastă a unui lider nefast”. Tot vineri, deputatul Corina Bogaciu, care a demisionat din PSD în luna noiembrie a anului trecut, a anunţat că s-a înscris în Pro România.

Nu în ultimul rând, senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus anul trecut din PSD, a aderat la formaţiunea fondată de fostul premier Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici