Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache: Introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu este obligatorie

Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, miercuri seara, la Sinaia, în privinţa modificării privind infracţiunea de abuz în serviciu, că introducerea unui prag este obligatorie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

569 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache: Introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu este obligatorie

Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache: Introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu este obligatorie

Întrebat, la Sinaia, dacă este nevoie de stabilirea unui prag în ceea ce priveşte infracţiunea de abuz în serviciu, fostul ministru al Justiţiei a răspuns că pragul este ”obligatoriu”.

“Fără îndoială Parlamentul va stabili un prag”, a afirmat Iordache.

“Dacă citiţi decizia Curţii în integralitate, se precizează acolo clar că trebuie stabilit un prag. Şi Asociaţia Judecătorilor şi Asociaţia Procurorilor, persoane avizate, ca să nu existe diferenţe în interpretarea legii,au spus că trebuie să fie foarte clar (un prag - n.r.). Vedem ce propune, dar fără îndoială Parlamentul va stabili un prag. Mărirea pragului se poate discuta, dar e obligatoriu să introducem un prag”, a spus Iordache.

Întrebat la ce nivel trebuie să ajungă acest prag, Iordache a răspus că pe această temă se poate discuta.

“Noi am stabilit atunci 10 la sută din acel prag maxim de 2 milioane. Că e 200.000 sau mai puţin, asta se poate discuta”, a adăugat fostul ministru al Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că a elaborat proiectul de lege privind Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, urmând ca acesta să intre în procedură parlamentară.

”Modificările la cele două coduri vizează strict, aşa cum am mai declarat, punerea de acord a codurilor cu deciziile Curţii Constituţionale, nimic mai mult, nimic mai puţin. Am făcut modificările pentru punerea în acord atât cu deciziile de admitere pur şi simplu şi sunt şi cele interpretative", a declarat ministrul Justiţiei, într-o conferinţă de presă.

Tudorel Toader a precizat că nu va exista un prag pentru abuzul în serviciu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici