Fostul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu (PNL), deputat în Colegiul nr. 3 Hunedoara

Fostul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu (PNL) a câştigat alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 3 Hunedoara, cu 8.738 de voturi din cele 25.069 voturi valabil exprimate, a anunţat, luni, Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Hunedoara.

189 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu (PNL), deputat în Colegiul nr. 3 Hunedoara

Fostul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu (PNL), deputat în Colegiul nr. 3 Hunedoara (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În urma centralizării voturilor din cele 133 de secţii de votare din Colegiul nr. 3 Hunedoara, BEJ Hunedoara a desemnat, luni, pe candidatul PNL, fostul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu drept câştigător al alegerilor parţiale pentru Camera Deputaţilor.

Potrivit rerezentanţilor BEJ Hunedoara, Mariana Câmpeanu a câştigat clar alegerile cu 8.738 de voturi din cele 25.069 voturi valabil exprimate, pe locul doi situându-se reprezentantul PDL Daniel Răducanu, care a adunat 7.339 voturi.

Cei doi au fost urmaţi de reprezentantul PSD-PC, Liliana Ţolaş, cu 5.218 voturi, şi de independentul Nicolae Timiş, care a obţinut 2.683 din voturile valabil exprimate. Ceilalţi patru candidaţi au obţinut fiecare mai puţin de 500 de voturi.

Dintre cei 53.222 alegători cu drept de vot înscrişi pe listele electorale pentru Colegiul nr. 3 Hunedoara s-au prezentat la urne 25.763, iar alţi 569 au votat pe liste speciale. Un număr de 126 de hunedoreni au votat în urna mobilă, iar 613 voturi au fost nule, în timp ce 71 dintre buletinele de vot au fost introduse în urne fără să fie ştampilate.

Alegerile din Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputaţilor în judeţul Hunedoara au fost supravegheate de o echipă a Serviciului de Transmisiuni Speciale, coordonată de către şeful acestuia, generalul Marcel Opriş, fiind folosit, în premieră, în altă parte decât în Capitală, un soft care să împiedice votul multiplu.

Opt candidaţi - patru din partea unor partide parlamentare, doi de la formaţiuni politice neparlamentare şi doi independenţi - şi-au disputat postul de deputat, rămas vacant în urma decesului lui Ioan Timiş, în luna august a acestui an. Astfel, cei opt candidaţi au fost, în ordinea de pe buletinele de vot, Mariana Câmpeanu (PNL), Fulop Bela (UDMR), Daniel Răducanu (PDL), Liliana Ţolaş (Alianţa Politică PSD + PC), Iosif-Emil Danci (PNŢCD), Mircea Părăian (PNGCD) şi candidaţii independeţi Nicolae Timiş şi Remus Florinel Cernea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici