Video Liviu Şipoş a fost arestat. Fostul şef de la Crimă Organizată din Cluj este acuzat că intercepta şi şantaja oameni de afaceri

  • Fostul şef de la Crimă Organizată din Cluj a fost arestat la cererea DIICOT
  • Potrivit unor surse, Liviu Şipoş coordona o reţea infracţională care intercepta şi şantaja oameni de afaceri
  • Ei le montau sisteme GPS şi dispozitive de interceptare unor oameni de afaceri pentru a le afla secretele
  • Într-un caz, un om de afaceri a fost ameninţat cu un pistol şi i s-au cerut 200.000 euro
5125 afișări

UPDATE 17.30 Liviu Şipoş şi cei 3 bărbaţi au fost arestati preventiv pentru 30 de zile de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Judecătorii au admis, astfel, cererea procurorilor DIICOT.

Fostul şef de la Crimă Organizată din Cluj a fost reţinut de DIICOT pentru că avea o reţea infracţională prin care şantaja oameni de afaceri. Potrivit unor surse, este vorba despre Liviu Şipoş (s-a pensionat în anul 2005). Alături de el au mai fost arestaţi alţi 3 bărbaţi.

DIICOT anunţă că grupul coordonat de acesta intercepta oamenii de afaceri, după care îi şantaja şi le cerea sume mari de bani.

Cum îşi alegeau oamenii de afaceri cărora le aplicau GPS şi sisteme de interceptare?

DIICOT: În ceea ce priveşte modul de operare utilizat de către membrii grupării, acesta consta în identificarea unor persoane care ar putea fi pretabile la implicarea în activităţi infracţionale, din sfera traficului internaţional de droguri.

Posibilele suspiciuni ale membrilor grupării erau de două tipuri: fie persoana vizată avea antecedente penale în acest sens, fie în urma verificărilor efectuate de către aceştia au rezultat informaţii conform cărora anumite persoane fizice sau juridice au obţinut venituri mari într-o perioadă scurtă de timp deşi obiectul lor de activitate nu era în opinia acestora generator de astfel de profituri financiare.

Într-unul din cazuri, membrii grupării s-au dus direct la un om de afaceri şi l-au ameninţat cu un pistol, iar sub pretextul că ar fi poliţişti antidrog, i-au solicitat în schimbul muşamalizării unui dosar fictiv ce ar fi fost deschis împotriva lui, să le achite 200.000 Euro.

La percheziţii, procurorii au găsit hard disk-uri cu date cu caracter clasificat, sumele de 26.805 euro, 36.165 USD, 26 de telefoane mobile, 19 stick-uri de memorie, 3 tablete, 4 dispozitive tip microfon de interceptare a discuţiilor în mediul ambiental, 1 baliză GPS, două camere video disimulate în borsete, 1 pistol de 9 mm deţinut legal, 83 de cartuşe şi un autoturism de teren.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici