Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe fostul senator Cătălin Voicu la 7 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de intervenţii la conducerea Electrica şi Electrica Serv pentru ca o firmă să primească preferenţial contracte. Decizia este definitivă.

2534 afișări
Imaginea articolului Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis să menţină decizia Tribunalului Bucureşti, care, în 17 februarie 2017, l-a condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de intervenţii la conducerea Electrica şi Electrica Serv pentru ca o firmă să primească preferenţial contracte. Pedepsa a fost contopită cu o alta, rezultând 7 ani.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cătălin Voicu în noiembrie 2014, la data faptelor consilier în cadrul Administraţiei Prezidenţiale - Departamentul Securităţii Naţionale şi ulterior parlamentar, pentru complicitate la abuz în serviciu.Voicu este acuzat că, în perioada 2004-2005, folosindu-se de calitatea de consilier la Administraţia Prezidenţială şi ulterior deputat, ar fi intervenit pe lângă funcţionari din Electrica SA şi Electrica Serv SA, pentru ca firma Tech Safety SA să fie favorizată în relaţia cu cele două societăţi energetice, precum şi cu SISE Moldova - SC Servicii Energetice Moldova SA.

"În intervenţiile sale directe la directorul general al Electrica SA - Coroiu Nicolae şi la directorul economic al Electrica Serv SA, inculpatul Voicu Cătălin le-a solicitat acestora să acorde contracte firmei SC Tech Safety SA pentru livrarea de produse din domeniul protecţiei muncii, în condiţiile în care societăţile beneficiare (Electrica SA, Electrica Serv SA, SISE Moldova) aveau produse pe stoc peste necesar şi la preţuri supraevaluate, de la acelaşi furnizor", au precizat procurorii.

Anchetatorii susţin că Voicu a intervenit atât pentru încheierea contractelor, cât şi pentru efectuarea cu prioritate a plăţilor către firma Tech Safety.

"Prin aceste intervenţii, Voicu Cătălin a înlesnit infracţiunea de abuz în serviciu săvârşită de funcţionarii din cadrul Electrica SA, Electrica Serv SA, SISE Moldova, facilitând producerea prejudiciului de 5.284.892 lei, echivalent cu 1.391.339 euro", au mai scris procurorii în rechizitoriu.

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv, în 22 aprilie 2013, de instanţa supremă, la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie. El a fost găsit vinovat pentru că a primit mită de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru a interveni, prin intermediul fostului judecător de la instanţa supremă Florin Costiniu, la magistraţi şi poliţişti, pentru a obţine decizii favorabile în dosarele în care cei doi erau implicaţi. Cătălin Voicu a fost, în perioada 2001-2004, consilier pentru Ordine Publică şi Siguranţă Naţională la Administraţia Prezidenţială, Departamentul Securităţii Naţionale, în mandatul 2004-2008 a fost deputat, iar în 2008 a fost ales senator, funcţie pe care a ocupat-o până la judecarea sa în primul dosar de corupţie.

Cătălin Voicu a fost eliberat condiţionat în februarie 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici