Video FOTO, VIDEO | Zeci de oameni care l-au cunoscut pe Mircea Ionescu-Quintus îşi iau rămas bun de la fostul lider PNL

Zeci de oameni au venit, duminică, cu flori şi lumânări, la capela Bisericii de pe strada Buna Vestire, din Ploieşti, pentru a-şi lua rămas bun de la seniorul liberal, Mircea Ionescu-Quintus. Preşedintele Klaus Iohannis a trimis o coroană cu flori, cu însemn tricolor.

554 afișări

Rând pe rând, oamenii vin la capela Bisericii de pe strada Buna Vestire, din Ploieşti, pentru a-şi lua rămas bun de la Mircea Ionescu-Quintus, pe care îl consideră „ultimul lăstar de penelist”, iar unii scriu în cartea de condoleanţe, amplasată la intrarea în lăcaşul de cult.

„Am venit aici pentru că l-am cunoscut de mulţi ani. Îl respect, este un om care poate fi exemplu pentru mulţi oameni din oraşul şi din ţara noastră. Am vrut să îi aduc un ultim omagiu. Pentru mine este un exemplu de om, de cetăţean. Puţini mai sunt ca el”, spune. Magdalena Mihai.

Gheorghe Trandafirescu, localnic din Ploieşti, a fost şi acasă, pentru a-şi prezenta omagiile familiei seniorului liberal, apoi a venit la capelă.

„S-a dus ultimul lăstar de penelist”, a spus Trandafirescu

Cu coroane de flori au venit şi membrii PNL Prahova, dar şi fostul ministru Valeriu Stoica şi omul de afaceri George Copos.

Valeriu Stoica a spus că Mircea Ionescu-Quintus a fost cel mai longeviv preşedinte post-decembrist al liberalilor, care a avut marele merit de a reuşi să traverseze o perioadă în care PNL nu a fost partid parlamentar, între 1993 şi 1996.

„Mircea Ionescu-Quintus a fost liberal din tată în fiu. Mai mult decât atât, el a condus mai bine de 8 ani PNL, din 1993 până în 2001. A fost nu doar cel mai longeviv preşedinte al PNL ca vârstă, dar şi cel mai longeviv sub aspectul duratei mandatului său de preşedinte în perioada post-decembristă. Cel mai mare merit pe care l-a avut în această perioadă a fost modul în care a reuşit să traverseze perioada 1993 până în 1996, când PNL nu a fost partid parlamentar, dar a supravieţuit în primul rând prin diplomaţia şi prin abilitatea lui Mircea Ionescu-Quintus, care a reuşit să readucă PNL în Convenţia Democrată şi PNL a reintrat în Parlament în 1996, apoi a ajuns la guvernare până în 2000”, a spus Valeriu Stoica.

Despre Mircea Ionescu-Quintus, Valeriu Stoica a vorbit ca despre un „bonom, un om plin de umor”, calităţi care l-au ajutat pe seniorul liberal să traverseze perioade grele din viaţă.

„Aceste calităţi sufleteşti l-au făcut să treacă prin cele mai grele perioade ale vieţii, inclusiv în perioada comunismului (....). PNL îl păstrează în memorie pe Mircea Ionescu-Quintus ca pe un om care a fost în egală măsură o personalitate politică şi care a avut o dimensiune sufletească extraordinară”.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, duminică, o coroană cu flori, cu însemn tricolor, exprimându-şi condoleanţele pentru pierderea seniorului liberal.

Familia lui Mircea Ionescu-Quintus a decis ca funeraliile preşedintelui de onoare al PNL să aibă loc luni, la Cimitirul Viişoara din Ploieşti.

Mircea Ionescu-Quintus a murit, vineri, la domiciliul său din Ploieşti, la vârsta de 100 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici