Fotografia fostului deputat Cristian Rizea, pe site-ul Poliţiei Române la "Urmăriri"

Fotografia lui Cristian Rizea a fost postată pe site-ul Poliţiei Române, la secţiunea ”Urmăriri”, în condiţiile în care fostul deputat a fost condamnat definitiv, în urmă cu o lună, de instanţa supremă la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

2296 afișări
Imaginea articolului Fotografia fostului deputat Cristian Rizea, pe site-ul Poliţiei Române la "Urmăriri"

Fotografia lui fostului deputat Cristian Rizea, pe site-ul Poliţiei Române la "Urmăriri"

Pe 19 martie 2019, la o zi după condamnare, Curtea de Apel Bucureşti a emis mandat european de arestare pe numele fostului deputat Cristian Rizea, acesta fiind dat în urmărire internaţională, au precizat atunci, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

La ora transmiterii ştirii, fotografia cu Cristian Rizea, apare postată şi pe site-ul Poliţiei Române, la secţiunea ”Urmăriri”.

Pe 18 martie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pe fostul deputat Cristian Rizea.

La ultimul termen, avocatul a spus că Rizea s-ar afla în SUA, la rude, deoarece ar avea probleme cu banii,

Fostul deputat a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2016, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

"În perioada septembrie - decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi", precizau la acel moment procurorii într-un comunicat de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici