Franks: Vreau să iau idei bune de la orice partid politic. Antonescu: Aţi venit în locul potrivit

Şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, au avut sâmbătă, în debutul întâlnirii oficiale, un schimb de replici privind scopul acestor întâlniri, Franks menţionând că doreşte să adune, inclusiv de la liberali, idei bune pentru viitorul acord.

34 afișări
Imaginea articolului Franks: Vreau să iau idei bune de la orice partid politic. Antonescu: Aţi venit în locul potrivit

Franks (Foto): Vreau să iau idei bune de la orice partid politic. Antonescu: Aţi venit în locul potrivit (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Ca întotdeauna, la aceste întâlniri deja tradiţionale ale noastre ne propunem, pe de-o parte, să auzim să ascultăm punctele dumneavoastră...", a spus Franks, fiind întrerupt de Crin Antonescu care l-a întrebat, în limba engleză: "De ce?".

Reprezentantul FMI a răspuns că delegaţia doreşte să afle părerea liberalilor în privinţa lucrurilor pe care le face Fondul. "Vrem să aflăm de la dumneavoastră. Ce credeţi dumneavoastră că noi facem bine, şi ce credeţi că facem rău", a spus Franks.

El a adăugat că la ora actuală doreşte să strângă idei de la partidele politice pe care să le discute peste câteva luni, când se vor dezbate condiţiile viitorului acord.

"Dar în mod special în cadrul acestei vizite suntem interesaţi să auzim ideile pe care le aveţi legate de viitorul acord despre care ne vom întoarce în câteva luni să discutăm, pentru că strângem idei şi vreau să iau idei bune de la orice partid politic", a spus şeful delegaţiei FMI în România.

"În acest caz, vă aflaţi în locul potrivit", i-a replicat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a primit, sâmbătă, la Cotroceni, delegaţia FMI condusă de Jeffrey Franks.

Franks a declarat, la începutul întâlnirii cu şeful statului, că delegaţia pe care o conduce a avut, la Bucureşti, "câteva discuţii intense şi dure", menţionând că există o colaborare bună cu autorităţile şi că se va ajunge la o înţelegere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici