Frunda: Monica Macovei vrea o puşcărie pentru toată România. O provoc la o dezbatere televizată

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat miercuri că legea de funcţionare a ANI trebuie adusă "în albia constituţională", respingând afirmaţiile Monicăi Macovei, despre care spune că "vrea o puşcărie pentru toată România, unde doar ea şi prietenii ei să fie afară".

408 afișări
Imaginea articolului Frunda: Monica Macovei vrea o puşcărie pentru toată România. O provoc la o dezbatere televizată

Gyorgy Frunda (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Gyorgy Frunda a spus că susţinerile Monicăi Macovei privind Agenţia Naţională de Integritate (ANI) sunt "neadevărate" şi că el şi colegii săi din UDMR văd lumea altfel.

"Monica Macovei vrea o puşcărie pentru toată România, unde doar ea şi prietenii ei să fie afară. Eu nu vreau aşa ceva, pentru că eu sunt un bărbat care luptă pentru drepturile omului. O provoc la o dezbatere televizată, la ce post doreşte, am spus-o şi o repet: ANI este o domnişoară de centură şi trebuie tratată ca atare, cât timp lucrează împotriva deciziei Curţii Constituţionale. Parlamentul a adoptat legea de funcţionare a ANI, dar nu a luat în considerare două decizii ale Curţii Constituţionale, actuala lege e neconstituţională şi trebuie să aducem în albia constituţională legea de funcţionare a ANI. Alegeţi dumneavoastră dacă vreţi să trăiţi în republica-puşcărie a lui Macovei sau în republica mea, care respectă drepturile omului", a spus Frunda.

Vicepreşedintele PDL Monica Macovei, iniţiatoarea înfiinţării Agenţiei Naţionale de Integritate, atrage atenţia că amendamentele UDMR la Legea ANI golesc de conţinut instituţia, ea atrăgând atenţia că, din 2005, "ţintele UDMR au fost instituţiile care luptă cu corupţia".

"Propunerile deputatului UDMR Marton Arpad golesc de conţinut Agenţia Naţională de Integritate", scrie Macovei într-o postare pe blogul său intitulată "Aveţi grijă de ANI!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici