Frunda: Nu cred că se va depăşi complet votul etnic la Târgu Mureş, dar va conta şi omul

Candidatul UDMR la Primăria Târgu Mureş, senatorul Frunda Gyorgy, a declarat, joi, că nu crede că votul etnic va fi depăşit la Târgu Mureş, însă, în confruntarea dintre el şi actualul primar, Dorin Florea, care candidează pentru un nou mandat din partea Alianţei pentru Mureş, va conta şi omul.

368 afișări
Imaginea articolului Frunda: Nu cred că se va depăşi complet votul etnic la Târgu Mureş, dar va conta şi omul

Gyorgy Frunda (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Candidatul UDMR la Primăria Târgu Mureş, Frunda Gyorgy, a declarat că îndeamnă alegătorii să îl voteze, dacă vor într-adevăr o schimbare, şi să nu acorde votul lor candidaţilor Smaranda Enache - care candidează ca independent, dar susţinută de Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania - şi Benedek Imre - candidatul din partea Partidului Civic Maghiar..

El a spus că voturile pe care alegătorii le vor da pentru aceşti candidaţi îl vor avantaja pe actualul primar, Dorin Florea, care candidează pentru un nou mandat din partea Alianţei pentru Mureş (PDL-UNPR-PER).

"Să nu-i voteze pe doamna Enache şi pe domnul Benedek, pentru că sunt voturi care îl întăresc pe domnul Florea. Ceea ce am constatat într-o lună e că programul meu este palpabil, e realist - de la parcul industrial până la drumurile ocolitoare şi de la pădurea de lângă combinat (e vorba de proiectul lui Frunda de a planta o pădure în apropierea combinatului chimic Azomureş - n.r.) şi drumurile de bicicletă. Ceea ce se observă şi nu poate fi tăgăduit - lumea a început să se mişte, interesul pentru alegeri este mai mare şi am un trend pozitiv. Dacă oamenii îşi dau seama că doamna Enache şi domnul Benedek nu au şanse şi mă votează, sunt sigur, am speranţe foarte mari că voi câştiga", a spus Frunda.

El a adăugat că este convins că va fi votat şi de români în lupta pentru Primăria Târgu Mureş.

"În ceea ce priveşte românii, e semnificativ ce mi-a spus o doamnă, a venit la mine când filmam şi mi-a spus: «Domnul Frunda, suntem mulţi români care nu ne manifestăm, dar vă vom vota». O să aveţi surprize. O să vedeţi că lupta va fi foarte echilibrată şi cu puţin, dar pot să câştig", a spus Frunda.

Întrebat dacă crede că se va depăşi votul etnic, a răspuns că, chiar dacă votul etnic nu va fi depăşit complet, în confruntarea dintre el şi Florea va conta şi omul.

"Nu complet, dar va fi şi un vot pe om, nu numai etnic", a spus Frunda.

El a adăugat că nu crede în sondajele care îl dau pe actualul primar, Dorin Florea, câştigător cu peste 51 la sută, arătând că Benedek - care a spus că voturile lui, ale Smarandei Enache şi ale lui Frunda însumate nu ajung pentru a-l devansa pe Florea - "nu e profesor de matematică, e medic şi nu ştie să facă calcule".

Frunda a susţinut că, din informaţiile lui, diferenţa la care se plasează în sondaje faţă de Florea s-a redus semnificativ.

"Sunt sondaje făcute de el. Domnul Florea nu a citit prea multe, dar e un om instinctual, el ştie ce a scris Churchill fără să îl fi citit, el crede numai în sondajele pe care le măsluieşte el. Sondajul nostru a făcut ultima dată acum mai bine de două săptămâni, când domnul Florea avea un avantaj până în zece procente, după aceea nu ne-am mai permis un nou sondaj. Mi-au spus însă alţii că au făcut sondaje, iar diferenţa dintre noi era undeva la cinci la sută, acum zece zile. Asta dovedeşte că trendul de care vă vorbeam este realist", a spus Frunda.

Întrebat dacă regretă că s-a renunţat la turul al doilea de scrutin pentru alegerile locale, Frunda a spus că acela "ar fi fost mai mult etnic", însă ceea ce regretă într-adevăr este că n-a avut "o luptă bărbătească" cu Florea, "unu la unu".

"Regret enorm că n-a avut bărbăţia, n-a avut responsabilitatea să vină măcar o dată la o dezbatere unu la unu, în care să încercăm să convingem alegătorii. Iar aroganţa aceasta a lui, imperială, de a vedea de sus lucrurile şi a nu-l interesa părerea oamenilor îi va fi dăunătoare. Este doar o chestie de timp pentru a plăti pentru asta", a spus Frunda.

Frunda Gyorgy a fost prezent, joi seară, alături de alţi candidaţi UDMR şi de aproximativ 3.000 de persoane, la închiderea campaniei Uniunii în judeţul Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici