Frunda: Va exista un moment când preşedintele sau premierul va fi de altă naţionalitate

Senatorul UDMR Frunda Gyorgy, care a candidat de două ori din partea Uniunii la Preşedinţia României, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că "va exista un moment în România când preşedintele sau prim-ministrul va fi de altă naţionalitate decât română".

37 afișări
Imaginea articolului Frunda: Va exista un moment când preşedintele sau premierul va fi de altă naţionalitate

Frunda: Va exista un moment când preşedintele sau premierul va fi de altă naţionalitate (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Frunda a spus că situaţia actualului candidat UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, este diferită faţă de situaţia sa din 1996, când a fost primul candidat maghiar la Preşedinţia României.

"Cercurile extremiste româneşti au privit-o ca pe o blasfemie, românii au privit-o ca pe o curiozitate, mondenitate. Rezultatul a fost bun din două puncte de vedere: am început demolarea acelui zid psihologic «al Berlinului» de care vorbeam atunci, care ne desparte pe unguri de români; pe de altă parte, am indus în mentalitatea colectivă română posibilitatea şi necesitatea ca UDMR să fie la guvernare. Amândouă au fost un succes. Acest lucru l-a preluat Marko Bela şi l-a făcut în continuare, şi îl face şi Kelemen Hunor", a spus Frunda.

Acesta a apreciat că Kelemen Hunor este într-o situaţie mult mai grea decât în anii anteriori când s-au organizat alegeri prezidenţiale, pentru că în 2009 atenţia se concentrează pe primii trei candidaţi, ca şi şanse.

Frunda a subliniat însă că reprezentantul UDMR poate să joace un rol hotărâtor, prin prestaţia sa.

Senatorul a continuat spunând că îşi doreşte ca fiecare dintre candidaţii ce vor fi propuşi de UDMR în viitor să obţină voturi cât mai multe.

"Eu cred că va exista un moment în România când preşedintele sau prim-ministrul va fi de altă naţionalitate decât română. E un lucru normal, care trebuie să se întâmple, acest lucru ar arăta nu doar competenţele persoanei respective, dar şi că în România membrii comunităţilor naţionale pot conduce societatea românească. Kelemen Hunor, Iohannis şi încă câţiva suntem în această situaţie", a susţinut Frunda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici