Funar anunţă că va contesta la tribunal lista lui C.V. Tudor pentru PE depusă la BEC

Preşedintele PRM, Gheorghe Funar, anunţă, joi, printr-un comunicat, că formaţiunea va contesta la Tribunalul Bucureşti "lista ilegală de candidaţi propusă de către persoana fizică Vadim Corneliu Tudor în numele PRM, partid din care acesta a fost exclus la data de 27 iulie 2013".

306 afișări
Imaginea articolului Funar anunţă că va contesta la tribunal lista lui C.V. Tudor pentru PE depusă la  BEC

Gheorghe Funar (Imagine: Ana Poenariu / Mediafax Foto)

"În cursul zilei de 28 martie a.c., Partidul România Mare va contesta la Tribunalul Bucureşti lista ilegală de candidaţi propusă de către persoana fizică Vadim Corneliu Tudor în numele PRM, partid din care acesta a fost exclus la data de 27 iulie 2013 de către Congresul Extraordinar de la Alba Iulia. Numitul Vadim Corneliu Tudor a sfidat prevederile Legii nr.33/2007 şi refuză să respecte hotărârile judecătoreşti definitive şi executorii pronunţate de către instanţă care au stabilit ca el nu mai este preşedinte al Partidului România Mare din 20 iulie 2013. De asemenea, acelaşi personaj nu ţine seama de modificările consemnate în Registrul partidelor politice din zilele de 6 şi 11 martie a.c. din care rezultă că Partidul România Mare este condus de către cei aleşi la Congresul Extraordinar de la Alba Iulia", se arată în comunicat.

Funar precizează că miercuri seară, la ora 22.15, delegaţia Partidului România Mare a depus la Biroul Electoral Central listele cu cei 209.763 susţinători ai candidaţilor pentru alegerile din 25 mai a.c. pentru Parlamentul European şi "preşedintele Biroului Electoral Central a semnat pentru primirea centralizatorului listei de susţinători ai P.R.M. şi a celor 39 de candidaţi ai PRM pentru alegerile europarlamentare".

Gheorghe Funar a precizat că pe primele 10 locuri din lista de candidaţi ai PRM sunt înscirşi Radu Eugen Golban, Angela Mihaela Bălan, Ion Coja, Ion Asaftei, Ioana Nely Militaru, Gheorghe Apostol, Ciprian Zamfir, Octavian Sadici, Ioan Dan Nicoară şi Dan Brudaşcu.

Depunerea candidaturilor pentru alegerile europarlamentare s-a încheiat, miercuri la miezul nopţii, Biroul Electoral Central (BEC) urmând să decidă asupra admiterii sau respingerii candidaturilor până cel mai târziu în 5 aprilie.

Miercuri, în ultima zi de depunere a candidaturilor, s-au prezentat la Biroul Permanent reprezentanţi ai unor formaţiuni politice - între care FC, PRM - şi candidaţi independenţi - Mircea Diaconu, Dănuţ Liga. De asemenea, au fost depuse liste de candidaţi în numele PRM atât de către Corneliu Vadim Tudor (care deschide lista), cât şi de Gheorghe Funar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici