Funar: Este falsă cifra referitoare la şomerii din România

Fostul senator Gheorghe Funar, care este şi liderul PRM Cluj, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că, de fapt, în România procentul şomerilor este "uriaş", undeva la 30 la sută, cifra oficială fiind "falsă".

16 afișări
Imaginea articolului Funar: Este falsă cifra referitoare la şomerii din România

Funar: Este falsă cifra referitoare la şomerii din România

Funar a susţinut că în statistica oficială ar trebui cuprinşi şi românii plecaţi în străinătate, pentru că nu au găsit de lucru în ţară, adică încă 4 milioane de persoane.

"Este falsă cifra referitoare la şomerii din România. Pentru a calcula o cifră corectă privind şomajul din România, trebuie luaţi în considerare cetăţenii români care nu au găsit locuri de muncă în ţară şi lucrează în străinătate. Deci mai trebuie adăugaţi încă 4 milioane, cel puţin, de români, şi atunci veţi vedea că se ajunge la un şomaj uriaş, cel mai mare din Uniunea Europeană, undeva în jur de 30 la sută", a spus Funar.

Acesta a spus că declaraţia referitoare la şomerii din România făcută de preşedintele Traian Băsescu în Japonia "este la fel de adevărată ca şi aceea referitoare la disponibilitatea a 99 la sută dintre români să asculte manele".

"Aceeaşi legătură o are declaraţia preşedintelui cu realitatea ca şi în cazul aprecierii referitoare la manelişti sau la homosexuali", a spus Funar.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Forumul de afaceri româno-nipon desfăşurat la Tokyo, că în 2009, pe fondul crizei economice, productivitatea muncii a crescut la 11,2%, de la 6,6% în 2008, una dintre modalităţile prin care patronatul a găsit soluţii de creştere fiind trimiterea în şomaj.

Conform discursului dat publicităţii de Administraţia prezidenţială, Băsescu a explicat că în 2009, pe fondul crizei economice, România a înregistrat "o foarte bună creştere a productivităţii", o soluţie pentru ajungerea la acest rezultat fiind trimiterea angajaţilor în şomaj.

"Dacă în 2008 România a avut o creştere de productivitate a muncii de 6,6%, în 2009 am înregistrat o creştere a productivităţii muncii de 11,2%. Una din modalităţile prin care patronatul a găsit soluţii de creştere a productivităţii a fost trimiterea în şomaj. Dacă în 2008 am avut un şomaj de 4,4%, în 2009 şomajul a ajuns la 8,3%", a menţionat preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici