Funar: Preşedintele caută un pretext să spună de ce nu candidează

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, a declarat, sâmbătă, că scandalul legat de firma în care este implicat fratele lui Traian Băsescu este un pretext căutat de preşedinte ca să le spună românilor de ce nu candidează.

24 afișări
Imaginea articolului Funar: Preşedintele caută un pretext să spună de ce nu candidează

Funar: Preşedintele caută un pretext să spună de ce nu candidează (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele României Traian Băsescu

Gheorghe Funar a răspuns unei întrebări care i-a fost adresată, el fiind solicitat să spună în ce măsură îl afectează pe Traian Băsescu scandalul legat de firma fratelui său, Mircea Băsescu.

"Vor mai fi multe scandaluri. Preşedintele caută un pretext acum, cu lumânarea, ca să vină în faţa românilor şi să spună de ce nu candidează. Dacă ar fi responsabil, ar solicita Parlamentului în luna septembrie să prezinte un mesaj privind starea naţiunii în care să nu uite de datoria externă, să ceară scuze poporului pentru ce s-a întâmplat în mandatul lui şi să-i anunţe pe români că nu candidează", a declarat Funar.

Traian Băsescu nu va candida

Secretarul general al PRM s-a declarat convins de faptul că Traian Băsescu nu va candida şi, tocmai din acest motiv, nu este străin de afacerile fratelui său.

"Preşedintele Băsescu, ştiind că nu va candida sau dacă va candida e sinucidere totală fiindcă nu va fi ales, în familia Băsescu a pus la cale această afacere ca să mai câştige nişte bani", a spus Funar, adăugând că, "de 20 de ani în România se fură legal".

"Pare paradoxal, dar cei care au condus şi conduc această ţară au pus la punct un mecanism prin Constituţie şi legi prin care au furat legal. S-a încercat o asemenea modalitate de furt legal şi acum fiindcă se pune problema modernizării fregatelor pe bani foarte mulţi. Ai noştri au dat pe două fregate 160 de milioane de euro, iar modernizarea lor costă trei miliarde de euro, modernizarea unor hârburi care trebuiau topite. În afară de asta se mai pune problema achiziţionării din SUA a 40 sau 45 de "sicrie zburătoare". Americanii îşi înnoiesc în mod firesc navele pe care le au în armata lor şi cele pe care le scot din uz, un anumit tip de F 16, vor să le vândă României cu circa 4,5 miliarde de dolari. Pentru a se achiziţiona acestea se recurge cu firme intermediare şi s-a format o astfel de firmă", a declarat Funar.

Funar: Mircea Băsescu a fost implicat şi în "aşa-zisa gripă aviară"

"În România nu a fost gripă aviară. Totul a fost o făcătură pentru a distruge fermele româneşti pentru a importa carne din SUA şi Brazilia. Cea mai mare cantitate de carne de pasăre a fost importată de o firmă a lui Mircea Băsescu cu sediul la Agigea", a afirmat Funar.

Theodor Stolojan şi Emil Boc

În bărcuţă vâsleşte Emil Boc, dar în submarin stă Theodor Stolojan

"În bărcuţă vâsleşte Emil Boc, dar în submarin stă Theodor Stolojan, pe care îl vor scoate la încălzire, dar îl scot degeaba. Alegerile le câştigă Vadim anul acesta", a spus Funar, convins că "partidele politice care au furat legal şi care au cumpărat alegerile nu vor mai reuşi anul acesta pentru că a ajuns cuţitul la os".

"Cine se mai lasă cumpărat cu o sticlă de ulei sau un bidon de plastic face o mare greşeală. Românii trebuie să ştie că fiecare dintre noi are de plătit 50.000 de euro pentru datoria externă şi nu vom avea de unde. Se lucrează la înfiinţarea primului tribunal internaţional care va face primul experiment pe România, iar pentru că România nu va putea plăti, ne vor lua mine închise, munţi cu păduri şi nu este exclus, o parte din teritoriu", a declarat Funar.

Preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor va intra în finală şi o va câştiga

"După părerea mea, Corneliu Vadim Tudor va intra în finală şi o va câştiga. În mod normal, toate celelalte partide care s-au aflat la putere ar trebui să ţină congrese extraordinare, să ceară scuze poporului român pentru dezastrul pe care l-au făcut şi pentru greaua moştenire pe care o lasă şi să nu îşi pună candidat la Preşedinţia României. Dacă ar fi responsabili ar trebui să se autosuspende din viaţa politică timp de 50 de ani. S-ar putea să intre în finală Geoană, dacă va candida, dar Vadim câştigă de data aceasta", a spus Gheorghe Funar.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Eforie Sud, că fratele său a semnat pentru a fi asociat într-o firmă şi a fost înregistrat în altă firmă, şeful statului precizând că nu este acelaşi număr de firmă ca cel care a fost înregistrat, deşi a fost introdus în acţionariat.

Traian Băsescu i-a cerut fratelui său să se retragă din firmă.

Omul de afaceri Romeo Oiţă, asociat cu fratele şefului statului în Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Mircea Băsescu şi Maria Cazacu au semnat actele de ieşire din firmă, despre care a spus că nu are ca scop activităţi militare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici