Funar: Să fie daţi afară din Guvern UDMR-iştii şi să fie cooptaţi reprezentanţi ai Vetrei Româneşti

Fostul senator Gheorghe Funar, care este şi liderul PRM Cluj, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că ar trebui să fie "daţi afară din Guvern UDMR-işti" şi înlocuiţi cu reprezentanţi ai Vetrei Româneşti.

30 afișări
Imaginea articolului Funar: Să fie daţi afară din Guvern UDMR-iştii şi să fie cooptaţi reprezentanţi ai Vetrei Româneşti

Funar: Să fie daţi afară din Guvern UDMR-iştii şi să fie cooptaţi reprezentanţi ai Vetrei Româneşti (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Funar a fost prezent, sâmbătă, la Consiliul Naţional al Uniunii Naţionale Vatra Românească de la Târgu Mureş şi a susţinut că ultimele evoluţii confirmă "pericolul unguresc" asupra căruia a atras atenţia, în ultimii 20 de ani, Uniunea Vatra Românească.

"S-a confirmat din nou, după declaraţia de la Sfântu Gheorghe din 12 martie, cu privire la încălcarea Constituţiei şi la introducerea ilegală a limbii ungare ca limbă oficială în Harghita, Covasna şi Mureş, s-a confirmat că UVR are dreptate, de 20 de ani, când a subliniat pericolul unguresc. Din păcate, cu încălcarea Constituţiei României şi a Legii partidelor politice, în mai multe guverne ale României a fost cooptată UDMR, care este o uniune culturală, este o organizaţie neguvernamentală, care are ca obiectiv dezmembrarea teritorială a României", a declarat Funar.

Acesta a susţinut că UDMR a organizat, în ultimii 20 de ani, "numeroase acţiuni antiromâneşti şi antieuropene" şi "este de fapt o organizaţie teroristă".

"În locul unei asemenea organizaţii în Guvernul României, noi, cei din VR, ne manifestăm disponibilitatea de a fi daţi afară din Guvern UDMR-iştii şi să fie cooptaţi reprezentanţi ai Vetrei Româneşti, organizaţie patriotică, ce apără interesele neamului românesc. Şi sper ca preşedintele României să fie receptiv la această disponibilitate a VR, să alunge cât mai repede UDMR din Guvernul României, ar trebui să acţioneze pentru scoaterea în afara legii a acestei organizaţii teroriste şi antiromâneşti şi să coopteze UVR în Guvern", a spus Funar.

Fostul senator a adăugat că premierul Emil Boc "e pui de moţ" şi ar fi firesc "să aibă o sensibilitate în plus faţă de ce înseamnă patriotism în România şi să fie reticent la pretenţiile UDMR".

"Din păcate, cu excepţia domnului Văcăroiu, toţi premierii României au avut o slăbiciune pentru această Ciociolină a politicii româneşti care este UDMR. Oricare dintre colegii din Vatra Românească, cu siguranţă, sunt mult mai buni şi şi-ar face datoria în interesul României şi nu împotriva României, aşa cum o face Marko Bela", a conchis Funar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici