Funcţiile de prefect şi subprefect devin funcţii de demnitari publici

  • Funcţiile de prefect şi subprefect vor deveni funcţii de demnitate publică
  • Noile prevederi vor intra în vigoare în 30 de zile de la publicarea OUG adoptată azi de Guvern
  • Salariile prefecţilor şi prefecţilor vor rămâne la acelaşi nivel
  • Va fi înfiinţată şi funcţia de secretar general al prefecturii
1975 afișări
Imaginea articolului Funcţiile de prefect şi subprefect devin funcţii de demnitari publici

Funcţiile de prefect şi subprefect devin funcţii de demnitate publică. Anunţul a fost făcut, puţin mai devreme, de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

În 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă aprobată azi în şedinţa Executivului, funcţiile de prefect şi subprefect devin funcţii de demnitate publică. La acelaşi moment, tututor prefecţilor şi subprefecţilor care exercită funcţiile cu caracter temporar le vor înceta mandatele.

La acest moment, sunt doar patru prefecţi în ţară numiţi prin concurs. Ministrul Dezvoltării a spus că nu există nicio persoană care, în ultimii mai bine de zece ani, să fi ocupat două mandate de prefect în guverne diferite.

Cu alte cuvinte, toate aceste persoane sunt numite politic.

De asemenea, au fost stabilite condiţiile legate de studiile universitare şi de necesitatea de absolvire a unor cursuri de formare specializată, care vor fi organizate de Institutul Naţional de Administraţie (INA).

Cei care nu au un asemenea stagiu vor primi o derogare de un an pentru a urma cursurile. În caz contrar, mandatul lor va înceta.

Cât despre salarii,leafa prefecţilor şi subprefecţilor va rămâne neschimbată. Asta pentru că ei sunt plătiţi ca demnitari publici, nu funcţionari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici