Gabriel Andronache le-a cerut senatorilor PNL să nu susţină definiţia familiei adoptată de deputaţi

Deputatul PNL Gabriel Andronache le-a cerut, luni, senatorilor PNL, să susţină, în dezbaterile privind iniţiativa cetăţenească pentru modificare Constituţiei, amendamentul care prevede “ocrotirea familiei” şi defineşte “căsătoria” ca fiind uniunea dintre bărbat şi femeie.

317 afișări
Imaginea articolului Gabriel Andronache le-a cerut senatorilor PNL să nu susţină definiţia familiei adoptată de deputaţi

Gabriel Andronache le-a cerut senatorilor PNL să nu susţină definiţia familiei adoptată de deputaţi (Imagine: ANDREEA ALEXANDRU/ MEDIAFAX FOTO)

Deoarece în Senat nu se va lua în discuţie amendamentul respins la Camera Deputaţilor, adresez un apel public colegilor senatori liberali de a prelua, depune şi susţine amendamentul nostru din Camera Deputaţilor. Amendamentul are următorul conţinut: <<Familia are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului, prin măsuri economice şi sociale, inclusiv prin încheierea căsătoriei. Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, având la bază egalitatea între soţi, dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor>>”, a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Gabriel Andronache a afirmat că adoptarea iniţiativei privind revizuirea art.48 din Constituţie care se referă la familie, în forma propusă Coaliţiei pentru Familie este “o greşeală”.

„Cred în continuare că susţinerea formei adoptate de Camera Deputaţilor poate fi o lovitură fatală pentru situaţia drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti în România.Menţinerea în afara reglementării, exprese, constituţionale a filiaţiei şi restrângerea noţiunii de familie la întemeierea acesteia prin căsătorie va reduce sfera de protecţie juridică a familiilor monoparentale, care există fie că recunoaştem sau nu această situaţie”, a argumentat liberalul.

Andronache a spus că amendamentul pe care l-a propus în dezbaterea din Camera Deputaţilor consacra ocrotirea familie la nivel constituţional şi realiza voinţa iniţiatorilor revizuirii ca instituţia căsătoriei să fie uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

“Prin amendament se crea identitatea de obiect între denumirea articolului şi conţinutul acestuia. Numai în condiţiile adoptării amendamentului România va rămâne în rândul statelor civilizate care garantează drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului”, a spus deputatul PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici