Gabriel Oprea: Cei 19 parlamentari independenţi vor sprijini Guvernul Croitoru

Deputatul independent Gabriel Oprea a făcut apel, miercuri, în plenul reunit, în numele celor 19 parlamentari neafilialţi politic, pentru sprijinirea prin vot a Guvernului propus de Lucian Croitoru.

39 afișări
Imaginea articolului Gabriel Oprea: Cei 19 parlamentari independenţi vor sprijini Guvernul Croitoru

Gabriel Oprea: Cei 19 parlamentari independenţi vor sprijini Guvernul Croitoru (Imagine: Mediafax Foto)

Gabriel Oprea a declarat că prioritatea României în acest moment o reprezintă finanţarea externă a economiei. "Cu toţii avem nevoie de linişte şi stabilitate. Avem nevoie de un Guvern, care are capacitatea să gestioneze problemele create de această criză, care să ne propună un buget viabil", a spus Oprea.

Deputatul independent a arătat că Cabinetul propus de Lucian Croitoru, "un tehnocrat cu expertiză financiară la nivel înalt", este format din oameni valoroşi, profesionişti în toate domeniile pe care le vizează. "Vă invit să lăsăm deoparte neînţelegerile, interesele şi confruntările politice, justificate pentru că suntem în campanie electorală şi să privim spre România", a spus Gabriel Oprea.

"În numele parlamentarilor independenţi din Senat şi Camera Deputaţilor, suntem 19 la număr, noi o să sprijinim guvernul propus de Lucian Croitoru, vom vota astăzi pentru echilibru şi pentru progres, cu speranţa că va fi ultima zi a crizei politice din România", a mai spus parlamentarul.

Potrivit Constituţiei, Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, astfel că, pentru aprobarea Cabinetului Croitoru sunt necesare 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari. PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor îl susţin, însă, pe Klaus Iohannis pentru postul de premier. PDL are 166 de deputaţi şi senatori, PSD+PC - 157, PNL - 80, UDMR - 31, grupul minorităţilor are 18 deputaţi, iar din noul grup mixt al independenţilor fac parte 14 deputaţi şi cinci senatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici