Gabriela Firea: Candidatura Olguţei Vasilescu la Craiova, o onoare pentru PSD

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că PSD o va susţine pe Olguţa Vasilescu la Primăria Craiova, afirmând că pentru PSD este "o onoare" şi cerându-şi scuze în numele colegilor care au sugerat că PSD i-ar putea retrage sprijinul Olguţei Vasilescu.

1049 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Candidatura Olguţei Vasilescu la Craiova, o onoare pentru PSD

Gabriela Firea: Candidatura Olguţei Vasilescu la Craiova, o onoare pentru PSD (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)

„Nu s-a pus nicio secundă problema în Biroul Permanent Naţional sau în discuţii informale ca doamna primar LLia-Olguţa Vasilescusă nu fie susţinută de PSD. Este o onoare pentru noi să fie candidatul nostru pentru Craiova. Am văzut şi eu declaraţiile domniei sale de aseară, m-au întristat. Dar aşa este şi în politică şi în viaţă. Când suntem la greu se trezesc vreo doi, trei colegi care să ne facă acel moment şi mai greu decât este. Eu, personal, îmi cer scuze în numele colegilor pentru faptul că doamna Vasilescu a putut să înţeleagă, din anumite declaraţii de presă, că cineva din PSD se gândeşte la un alt candidat. Sub nicio formă. Ne mândrim cu ea şi sunt convinsă că toţi oamenii din Craiova o iubesc şi mai mult, acum, când au văzut încă o dată că este un om puternic, care a făcut foarte multe pentru Craiova şi va face în continuare", a declarat candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea.

Întrebată dacă Olguţa Vasilescu respectă criteriile de integritate ale PSD, Firea a afirmat că acest lucru îl va decide comisia de integritate constituită la nivel naţional. "Toate candidaturile depuse atât din Capitală, cât şi din ţară, vor trebui validate de comisia noastră de integritate constituită la nivel naţional şi rezultatele acestor evaluări, le vor face cunoscute membri comisiei la momentul respectiv", a răspuns Gabriela Firea.

Întrebată dacă îşi cere scuze în numele liderului PSD Valeriu Zgonea care a anunţat alţi doi posibili candidaţi pentru Primăria Craiova, Firea a susţinut că Zgonea nu s-a referit la o propunere concretă, ci „a făcut o sugestie” ca urmare a întrebărilor venite din partea jurnaliştilor.

„Îmi pare rău că din cauza unor afirmaţii, care s-au făcut poate la cald, s-a înţeles că nu o mai susţinem. Nici nu se pune problema de aşa ceva. Ar fi o pierdere pentru noi, în primul rând şi mai puţin pentru ea (…) care ar putea să candideze şi independent cu şanse maxime”, a mai spus senatorul PSD.

Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a fost reţinută de DNA pentru 24 de ore într-un dosar de corupţie şi eliberată ulterior fără alte măsuri juridice. Lia Olguţa Vasilescu este acuzată de patru fapte de luare de mită, trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani.

Ulterior arestării, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat în conducerea primăriei din Craiova, la alegerile locale din 5 iunie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici