Gabriela Firea îi cere noului prefect al Capitalei să redeschidă şcolile: "Copiii sunt afectaţi emoţional"

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, fost primar general, îi cere noului prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, să redeschidă şcolile din municipiul Bucureşti: „Măsura de închidere a unităţilor de învăţământ este injustă pentru elevi şi profesori”.

869 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea îi cere noului prefect al Capitalei să redeschidă şcolile: "Copiii sunt afectaţi emoţional"

Firea: Cerem noului prefect al Capitalei să redeschidă şcolile

„În Capitală s-a luat această măsură de închidere a unităţilor de învăţământ, o măsură injustă pentru elevi şi profesori. În Europa, doar România şi Lituania ţin şcolile închise. Care este motivul pentru ca şcoli din Capitală, unde nu a fost niciun caz sau un caz sau poate un caz-două, să fie oprite cursurile? Nu există nicio justificare şi cerem noului prefect al Capitalei să redeschidă şcolile din Capitală”, spune Gabriela Firea.

Ea afirmă că soluţia este o testare a elevilor şi profesorilor, iar acolo unde se constată un focar să se închidă o clasă sau mai multe, iar in extremis o şcoală.

Firea apreciază că „toată lumea e îngrijorată”.

„Nu se poate compara învăţământul tradiţional, în clasă, cu cel online. Copiii sunt afectaţi emoţional, nu mai socializează, nu-şi mai văd colegii, profesorii. De asemenea, calitatea educaţiei nu este aceeaşi în online”, adaugă fostul primar general.

Gabriela Firea precizează, la întrebarea jurnaliştilor, că faţă de luna martie, când cerea închiderea şcolilor, autorităţile sunt, în prezent, mai pregătite.

„În luna martie nu eram la fel de pregătiţi. În acel moment era un risc foarte mare. În acest moment avem stocuri pentru câteva luni bune de aici înainte”, precizează Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici