Gabriela Firea: Senatul a aprobat Legea prevenirii separării copilului de familie

Senatul a aprobat Legea prevenirii separării copilului de familie, iniţiată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Urmează votul din Camera Deputaţilor, anunţă ministrul Gabriela Firea.

900 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Senatul a aprobat Legea prevenirii separării copilului de familie

„Am votat alături de alţi 93 de senatori pentru ca Observatorul Naţional al Copilului să devină o realitate şi toţi copiii vulnerabili din România să fie în atenţia autorităţilor. Mă bucur că eforturile specialiştilor din MFTES şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie care au realizat Legea Prevenirii Separării Copilului de Familie încep să prindă contur. Acest proiect a fost asumat în PNRR şi a primit aprobarea Guvernului României la începutul anului”, arată Gabriela Firea.

Observatorul Naţional al Copilului va fi prima bază de date cu informaţii despre toţi copiii vulnerabili din România, iar autorităţile locale vor primi finanţarea suplimentară în funcţie de numărul copiilor înscrişi în Observator.

În plus, se vor înfiinţa la nivel local consilii comunitare consultative din care vor face parte de la medic, preot sau învăţător, până la reprezentanţi ai societăţii civile.

„În paralel, completăm acest noi cadru legislativ cu 150 de centre de zi pentru care punem la dispoziţia primarilor din toată ţara 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR. Primăriile încă pot depune proiectele până la 10 aprilie 2023, individual sau în parteneriat cu organizaţii acreditate ca furnizori de servicii sociale. Îi asigur pe toţi primarii că suntem la dispoziţia lor pentru orice fel de întrebare şi că avem resursele necesare”, adaugă ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici