Gabriela Firea vrea impozit redus pentru mamele cu mai mult de trei copii

Susţinerea unui impozit redus pentru mamele cu mai mult de trei copii şi recunoaşterea perioadei de creştere a copilului drept stagiu de cotizare sunt priorităţi ale Ministerului Familiei, anunţă ministrul Gabriela Firea.

377 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea vrea impozit redus pentru mamele cu mai mult de trei copii

„Susţinerea unui impozit redus pentru mamele cu mai mult de trei copii, sprijinirea femeilor peste 40 de ani pentru a găsi mai uşor locuri de muncă, recunoaşterea perioadei de creştere a copilului drept stagiu de cotizare, precum şi creşterea numărului de posturi destinate femeilor în structurile de conducere ale instituţiilor şi companiilor publice sunt doar câteva dintre priorităţile Ministerului Familiei în prezent”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea precizează că a prezentat aceste proiecte, precum şi cele aflate deja în derulare în cadrul evenimentului organizat împreună cu Confederatia Natională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

Ea arată că reprezentanţii Ministerului Familiei discută cu Ministerul de Finanţe modificări legislative privind stabilirea de cote de gen în rândul angajaţilor, după modelul implementat deja în alte state europene, prin modificarea OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, introducerea de beneficii fiscal pentru mame, inclusive prin reducerea valorii taxelor sau impozitelor plătite de mamele cu mai mult de trei copii şi recunoaşterea perioadei de creştere a copilului drept stagiu de cotizare.

„O altă prioritate a Ministerului Familiei o reprezintă prevenirea şi combaterea violenţei domestice. În primele trei luni ale acestui an, 12 femei, victime ale violenţei domestice, au decedat. În anul 2021, au fost raportate 51.222 de victime ale violenţei domestice şi 69 de decese”, menţionează Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici