GAFĂ de protocol în prezenţa premierului Dăncilă/ Consulul onorific al Estoniei la Constanţa, prima reacţie după ce steagul a fost pus invers | VIDEO

Consulul onorific al Estoniei la Constanţa, Alexandru Bobe, a spus că regretă incidentul diplomatic petrecut la inaugurarea consulatului, când steagul Estoniei a fost arborat invers, menţionând însă că de organizare s-a ocupat "protocolul de stat". Incidentul a avt loc în prezenţa Vioricăi Dăncilă.

9285 afișări
Imaginea articolului GAFĂ de protocol în prezenţa premierului Dăncilă/ Consulul onorific al Estoniei la Constanţa, prima reacţie după ce steagul a fost pus invers | VIDEO

GAFĂ de protocol în prezenţa premierului Dăncilă/ Consulul onorific al Estoniei la Constanţa, prima reacţie după ce steagul a fost pus invers | VIDEO

"Aşa cum ştiţi, la astfel de evenimente internaţionale, care implică şefi de state sau de guverne, de organizare se ocupă protocolul de stat. Noi nu am avut nicio implicare în organizare şi, drept să vă spun, am observat că drapelul Estoniei nu era aşezat cum trebuie odată cu restul lumii din sală", a spus Alexandru Bobe, precizând că nu ştie cine s-a ocupat efectiv de organizarea evenimentului, "probabil de la Guvern".

Consulul onorific al Estoniei la Constanţa a mai spus că regretă că incidentul, "de care se pare că noi, românii, facem mai mult caz".

"Îmi pare totuşi foarte rău că acest incident aruncă o umbră urâtă asupra evenimentului. Mai ales că se pare că noi, românii, facem mai mult caz, iar oficialii Estoniei au trecut cu eleganţă ", a precizat Alexandru Bobe.

Inaugurarea Consulatului Onorific al Republicii Estonia la Constanţa a debutat cu o gafă de protocol, organizatorii evenimentului arborând greşit steagul Estoniei, cu culoarea albă în partea superioară, în loc să fie cu cea albastră.

Observând gafa, premierul eston Jüri Ratas s-a oprit lângă drapel şi a îndreptat eroarea, în aplauzele celor prezenţi în sala.

Sâmbătă seara, acelaşi oficial a fost martorul unei alte scene. La conferinţa de presă susţinută cu ocazia inaugurării rutei aeriane de transport Tallinn – Constanţa, premierul Viorica Dăncilă pare că a uitat numele omologului său, vorbind despre "premierul Estonian, Juri...". după care a făcut o pauză şi a aşteptat traducerea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici