Video GALERIE FOTO SCANDAL în Parlament: Deputaţii opoziţiei au scandat ''Hoţii'', ''Demisia''/ La Senat, Tăriceanu i-a tăiat microfonul lui Alexandrescu

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a fost întreruptă miercuri de parlamentarii opoziţiei, care au scandat ''Hoţii!'' şi au afişat, ridicându-se în picioare, coli A4 pe care era scris mesajul ''Ruşine!'', ei mergând şi în centrul sălii, la prezidiu, pentru a protesta şi a scanda.

32183 afișări

Preşedintele de şedinţă, social-democratul Gabriel Vlase, a întrerupt şedinţa imediat după scandări şi a anunţat că, în conformitate cu Regulamentul Camerei, va fi nevoit să îi cheme la ordine pe cei care întrerup lucrările şi să îi evacueze din sală dacă nu încetează demersurile.

Vlase i-a chemat la prezidiu pe liderii de grup USR, Nicuşor Dan, şi PNL, Raluca Turcan.

''Nu e ok să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic noaptea trecută. Am un apel către colegii noştri de la putere. Stimaţi colegi, ce s-a întâmplat noaptea trecută cred că nu sunteţi conştienţi că prin ce aţi făcut....'', a spus Nicuşor Dan.

Preşedintele de Şedinţă Gabriel Vlase a cerut chestorilor să restabilească ordinea. ''Nu suntem la declaraţii politice, respectaţi regulamentul'', a spus Vlase.

Între timp, toţi parlamentarii opoziţiei au mers la prezidiu şi au început să scandeze: ''Hoţii!'' şi ''Demisia!''. Ei au protestat şi pe holul din faţa sălii de plen înainte de începerea şedinţei.

Parlamentarii opoziţiei au afişat mesaje similare şi la Senat.

Tăriceanu i-a tăiat microfonul lui Alexandrescu, care a vrut să protesteze în plen pe tema justiţiei

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a tăiat miercuri microfonul senatorului USR Vlad Alexandrescu, care a vrut să protesteze de la tribuna acestui for pe tema măsurilor luate de Guvern în domeniul justiţiei.

În cadrul şedinţei de plen Vlad Alexandrescu (USR) s-a dus la pupitru pentru a adresa un mesaj colegilor senatori.

''Domnule senator, luarea dumneavoastră de cuvânt nu se încadrează în acest moment prevederilor regulamentare ordinii de zi pe care am aprobat-o. O să vă dau cuvântul, dacă cereţi, mai târziu. Secretarul General, vă rog să-i tăiaţi microfonul'', a spus Tăriceanu.

Ca urmare a acestui anunţ, senatorii USR şi PNL s-au ridicat în picioare, în semn de protest, având asupra lor steagul României şi mai multe hârtii cu mesaje, între care ''Ruşine'' sau ''Demisia''.

Cosette Chichirău (USR): Rămânem în plen, în semn de solidaritate cu cei ce protestează în stradă

Deputatul USR Cosette Chichirău a declarat miercuri că împreună cu mai mulţi colegi de partid va rămâne în sala de plen, în semn de solidaritate cu cei care protestează în stradă.

„Noi rămânem aici în semn de solidaritate cu cei care protestează în stradă'', a anunţat ea.

Surse din USR au declarat pentru MEDIAFAX că în jur de 10 parlamentari vor rămâne în sala de plen pentru a protesta, însă printre aceştia nu se va număra şi liderul USR, Nicuşor Dan.

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a fost întreruptă miercuri de parlamentarii opoziţiei, care au scandat ''Hoţii!'' şi au afişat, ridicându-se în picioare, coli A4 pe care era scris mesajul ''Ruşine!'', ei mergând şi în centrul sălii, la prezidiu, pentru a protesta şi a scanda.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici