„Gândul” a lansat luni campania „Vreau preşedinte”, Nicuşor Dan şi-a anunţat candidatura pe platformă

Nicuşor Dan şi-a anunţat candidatura pe platforma vreaupresedinte.ro., lansată luni de "Gândul", campania invitându-i pe români la o amplă dezbatere, pentru impunerea agendei relevante pentru cetăţean, în cursă putându-se înscrie orice român ce consideră că are calităţile unui lider pentru România.

1101 afișări
Imaginea articolului „Gândul” a lansat luni campania „Vreau preşedinte”, Nicuşor Dan şi-a anunţat candidatura pe platformă

Nicuşor Dan (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Gândul a lansat luni campania „Vreau preşedinte”, Nicușor Dan anunţându-şi candidatura pe platforma vreaupresedinte.ro la câteva ore după lansarea acestei campanii.

„România este un stat captiv unui sistem mafiot, care a pus mâna pe mare parte dintre resurse şi care păcăleşte opinia publică cu teme false. Un preşedinte trebuie să preia vocea societăţii, problemele reale ale oamenilor şi să le impună agendei publice şi clasei politice. Principalul proiect trebuie să fie funcţionalizarea statului, adică funcţionalizarea instituţiilor, căci România este un stat cu o spoială de instituţii. Cel mai important, preşedintele trebuie să spună constant cetăţenilor că nu ajunge să voteze din patru în patru ani, ci trebuie să lupte pentru a-şi lua statul înapoi. Iar asta se face: în stradă, pentru a-i trezi şi pe alţii; în justiţie, împotriva autorităţilor corupte şi mai ales prin crearea unor noi partide politice care să scoată afara actuala clasă politică”, îşi explică Nicuşor Dan decizia de a-i înfrunta pe candidaţii care au în spate maşinăria de partid.

Prin această campanie, "Gândul" îşi propune să-i invite la o amplă dezbatere pe toţi românii care vor să participe la luarea deciziei, impunerea agendei relevante pentru cetăţean şi întărirea democraţiei. Oricare român care consideră că are calităţile unui lider pentru România se poate înscrie în cursă, iar, în cazul în care cunoaşte pe cineva potrivit pentru cea mai înaltă funcţie în stat, îl poate propune.

De asemenea, oricine îşi poate arăta susţinerea sau dezacordul faţă de un candidat înscris sau propus pe vreaupreşedinte.ro, optând pentru „Te vreau” sau „Nu te vreau”.

În următoarea lună, caravana „Vreau preşedinte” va merge prin toată ţara, pentru a vedea ce cred şi cum vor românii să arate preşedintele ţării şi invitându-i pe cei care cred că pot sau cunosc români capabili să intre în acest experiment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici