Video Gândurile lui Cristoiu: Conflictul Rareş Bogdan-Orban se vede în gradul de linguşire a lui Iohannis

Între liderul PNL Ludovic Orban şi proaspătul europarlamentar liberal Rareş Bogdan există un conflict generat de dorinţa de a ocupa postul de premier şi în care fostul jurnalist îl are ca aliat pe preşedintele Iohannis, a afirmat Ion Cristoiu.

2948 afișări

Analistul politic a susţinut joi, în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”, că Rareş Bogdan este febleţea lui Klaus Iohannis, ceea ce face ca, în încercarea de a-i câştiga simpatia şefului statului, Ludovic Orban să fie dezgustător.

„Acest conflict se vede, deşi e mai puţin sesizabil, în gradul de linguşire al lui Iohannis, în timp ce Rareş Bogdan care este clar omul lui Klaus Iohannis, dar dacă aţi observat nu linguşeşte, eu nu l-am auzit, el nu linguşeşte pentru că el ştie că e febleţea lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban este dezgustător. Când eram la Antenă şi făceam şi cu Gâdea şi venea din când în când şi Octavian Paler, Octavian Paler introdusese un termen ”Bocu’” un termen de linguşeală pentru preşedinte. Mai ţineţi minte Emil Boc era cu <să trăiţi domnule preşedinte>, dar nu era la nivelul lui ăsta, adică este ceva dezgustător”, a afirmat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a explicat că Ludovic Orban se teme că va pierde poziţia de lider al PNL în favoarea lui Rareş Bogdan, şi odată cu ea şi pe cea de premier într-un posibil guvern de dreapta sau de uniune naţională.

“Da, şi atunci el în disperarea lui nu a înţeles nimic, nu a înţeles că ăla de la Cotroceni îl vrea pe Rareş şi tot încearcă şi devine şi mai penibil din punctul ăsta de vedere. Şi cum să nu se supere domnul Ludovic Orban, uitaţi aici sondajul cine ar fi cel mai bun premier de la dreapta. Cu 35,4%, repet e în premieră şi exclusivitate acest sondaj, este Dacian Cioloş, pe locul doi este Rareş Bogdan cu 22,7% şi domnul Ludovic Orban are 10% şi domnul Barna are 5,4%. Dacă ne gândim la electoratul PNL, Rareş este pe primul loc”, a argumentat Ion Cristoiu, citând dintr-un sondaj secret intrat în posesia.

Acesta a susţinut înlocuirea lui Ludovic Orban cu Rareş Bogdan la şefia PNL, argumentând că e nevoie să vină o nouă garnitură de lideri, altfel Klaus Iohannis va pierde alegerile prezidenţiale.

“Dacă mă întrebaţi pe mine, cu toată onestitatea, eu pledez ca PNL-ul să fie luat de Rareş Bogdan, domnul Ludovic Orban şi Raluca Turcan, nu mai pot. Nu numai că Rareş Bogdan a venit şi le-a ridicat scorul, dar sunt morţi, gata. Deci domnul Klaus Iohannis dacă vrea să piardă alegerile merge cu Orban, totuşi până la urmă Rareş Bogdan este o schimbare, trebuie să se schimbe şi acolo măcar până s-o consuma şi Rareş, dar Rareş Bogdan nu e consumat. Păi şi asta e politica, ce să-i fac, dacă sunt epuizaţi, sunt epuizaţi asta e în politică, că sunt bătrâni, că sunt tineri, că sunt de acolo, că sunt cu experienţă, dumneavoastră sunteţi moderatoare şi eu sunt invitat, nu invers. Păi gata sunt oameni vechi, să vină alţii” , a explicat Ion Cristoiu.

Biroul Executiv al PNL a amânat luni numirea lui Rareş Bogdan la conducerea organizaţiei PNL Bucureşti, după demisia lui Cristian Buşoi. “BPN m-a mandatat pe mine, ca preşedinte al PNL, ca în termen de două săptămâni să formulez o propunere de relansare a PNL în Bucureşti şi, de asemenea, să propun preşedinte interimar pe Bucureşti şi cei 6 presedinţi pe sectoare de la nivelul Bucureştiului”, a declarat Orban, după reuniunea BEx al PNL.

Taguri:
cristoiu,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici