Video Gândurile lui Cristoiu: Cred că Iohannis îl respinge pe Moga la Interne. S-a vehiculat şi Grindeanu/ Acceptarea celor trei miniştri propuşi de PSD la remaniere ar adânci imaginea blatului

Jurnalistul Ion Cristoiu afirmă că acceptarea de către preşedintele Klaus Iohannis a celor trei miniştri propuşi de PSD la remaniere ar adânci imaginea blatului între şeful statului şi social-democraţi.

2841 afișări

Jurnalistul a afirmat joi, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că imaginea de blat cu PSD nu va afecta partidul condus de Viorica Dăncilă, ci pe Klaus Iohannis.

“E foarte complicat pentru Klaus Iohannis, este foarte complicat pentru că dacă el acum semnează pentru toţi trei, deci şi demisia şi noile propuneri se adânceşte încă o dată această imagine de blat cu PSD. Imaginea de blat nu dăunează cu nimic PSD-ului, PSD nu l-a atacat niciodată pe Iohannis şi în general PSD nu... dar dăunează lui”, a afirmat Ion Cristoiu.

Analistul politic este de părere că senatorul Nicolae Moga, propus la Interne în locul lui Carmen Dan, va fi respins de şeful statului, pentru ca în locul lui să vină cine trebuie.

“După părerea mea, eu de aia şi ezit acuma pentru că cred că pe unul din ei va respinge, cred că pe cel de la Interne o să îl respingă, eu ştiam altă propunere cu Interne, s-ar putea să fie un joc, în sensul că l-a propus pe domnul Moga, el e respins de preşedinte şi vine exact omul care...”, a susţinut jurnalistul.

Ion Cristoiu a spus că nu este exclus ca fostul premier Sorin Grindeanu să fie propus la Interne, numele acestuia fiind vehiculat ca favorit pentru acest post.

“S-a vehiculat motivul şi numele domnului Grindeanu, probabil că a fost greu prima dată să îl propui pe Grindeanu, dar eu v-am spus situaţia preşedintelui, pe de o parte a cerut, dar dacă acum se grăbea teza, cine... deci teza că e blat cu PSD e dezastroasă pentru el pentru că el are un electorat care sigur iese la vot, electoratul ăsta care urăşte PSD se duce la vot, dacă electoratului îi spui că e blat, l-ai terminat”, a spus Ion Cristoiu.

Jurnalistul a mai spus că se aştepta ca numirile făcute de PSD în posturile remaniate să fie unele de imagine, să fie aduşi oameni cu studii şi tineri.

“Ramona Mănescu sigur o să aprobe pentru că (...) era un mare interes să fie Ramona Mănescu, am înţeles că ea este chiar liberală din tată în fiu, am avut şi eu un interviu cu ea, pe vremuri când făceam interviuri şi am înţeles că are foarte multe relaţii cu partenerul strategic, oricum asta a fost motivul. Dincoace, la Fifor, nu văd de ce nu ar avea motiv să îl pună pentru că e fost ministru al Apărării, cu americanii este bine, eu cred că la Moga vor fi probleme, adică şi pe mine m-a surprins propunerea, adică mă aşteptam în această perioadă eu mă aşteptam ca PSD să facă numiri de imagine.(...) adică Grindeanu era altă imagine sau aduceam la Interne pe unu absolventul lui Harvard care nu avea nici o treabă vă imaginaţi, (...) PSD are nevoie de două lucruri şi aici încheiem, are nevoie unu, de această idee, că are şi oameni care au făcut facultăţi în străinătate, nu automat sunt şi buni, dar au făcut facultăţi, al doilea, tineri”, a afirmat Ion Cristoiu.

Premierul Viorica Dăncilă, a anunţat, luni, la finalul CEx al PSD, modificările din Guvern, Ramona Mănescu fiind propunerea pentru Externe, Nicolae Moga pentru Interne, iar Mihai Fifor pentru funcţia de vicepremier pe Parteneriate Strategice. Întrebată joi dacă a primit răspuns de la Klaus Iohannis cu privire la noile propuneri în Guvern, Viorica Dăncilă a spus că şeful statului nu i-a transmis nimic, precizând că, potrivit Codului administrativ, acesta are la dispoziţie 10 zile să decidă şi să anunţe public.

Taguri:
cristoiu,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici