Video "Gândurile lui Cristoiu": Iohannis, Toader şi Băsescu, în topul politicienilor de săptămâna aceasta

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader şi preşedintele Klaus Iohannis se menţin în top 5 politicienii săptămânii. Primul pentru că a rezistat asaltului de a fi remaniat, iar ultimul pentru eforturile de a câştiga un nou mandat la Cotroceni, spune jurnalistul Ion Cristoiu.

1210 afișări

"Gândurile lui Cristoiu" Topul politicienilor:

Locul 5- Klaus Iohannis, preşedintele României

“Klaus Iohannis că se zbate în continuare să câştige un al doilea mandat. După părerea mea zbaterea lui este identică cu zbaterea lui Liviu Dragnea să scape de puşcărie. Amândoi se zbat. Şi dacă domnul Klaus Iohannis crede că se zbate şi va ieşi, nu. După părerea mea, mă rog, vom vedea la prezidenţiale”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 4- Iurie Leancă, fost premier al R. Moldova

„ Am văzut că este un domn Iurie Leancă din Moldova, a fost şi pe acolo preşedinte, premier şi la pus pe listă pe locul 3 (de Pro România la europarlamentare, n.r.) domnul Victor Ponta. Dacă mă întrebaţi habar nu am de ce a fost luat în calcul. Nu vă de ce Iurie Leancă m-ar face pe mine să votez Pro România, de ce să îl votez pe Iurie Leancă? Nu ştiu, poate că dacă era vreo vedetă, nu ştiu, Zdob şi Zdup, ăia cu toba cu bunica. Că nu am înţeles şi nici Pro România nu era un partid, poate pe ideea că se vor duce ăia din Moldova şi vor vota, e greu.Traian Băsescu are electoratul din Republica Moldova, dar mă rog”, a susţinut Ion Cristoiu.

Locul 3- Rareş Bogdan, candidat PNL

“Domnul Rareş Bogdan, care a reuşit deja să destabilizeze PNL. Am înţeles că deja sunt foarte multe scandaluri la Bucureşti…Se vede că domnul Rareş Bogdan încă nu are experienţă de politician. (...) Pentru că el s-a dus ca o vedetă, interesant aşa de analizat, numai că una este vedeta de la televizor şi când te duci la partid acolo intră nişte structuri. Ele sunt definite printr-o chestie istorică spusă de Camil Petrescu în <Ultima noapte de dragoste> şi s-a petrecut şi în realitate adică la un moment dat cineva voia să intre în PNL şi spune: <Domne’, dacă eu intru, îi duc oala de noapte a lui Brătianu>, Ionel Brătianu, şi Gheorghidiu din <Ultima noapte de dragoste>, ca să facem şi o lecţie de literatură, îi răspunde, am înţeles că a şi fost scena asta, <Oala de noapte i-o duc eu lui Ionel Brătianu, tu o duci pe a mea>. Deci partidele, e foarte important şi pentru dumneavoastră, atenţie dacă vreţi să intraţi în politică într-un partid trebuie să ştiţi că acolo nu sunteţi marea vedetă, acolo raporturile sunt altele. Ori, el încă nu înţelege acest lucru. Că el, deocamdată teoretic este sigur pe listă şi probabil, având în vedere experienţa, că e un băiat deştept, se va potoli. Dar deocamdată e conflictul acesta dintre…zice, eu sunt vedetă da? Adică eu dacă m-aş fi înscris în PNL bănuiesc că aş fi fost pe acolo pe la lipitori de afişe pentru partid. Una este lumea asta a partidelor, a politicii şi una este cea de vedetă.. Şi dacă ar veni Simona Halep ea, totuşi, până la urmă, ar trebui să dovedească că e bună politic, nu că e bună tenismană”, a explicat Ion Cristoiu.

Locul 2- Tudorel Toader, ministrul Justiţiei

“Pe locul doi este domnul Tudorel Toader pentru că el rezistă la toate încercările sau zvonurile că va fi remaniat. Să ştiţi că m-am gândit, ştiţi de ce merită pe locul doi? Pentru campania dusă împotriva lui de opoziţie (...) Campania îl face simpatic electoratului PSD. El până acum părea, lăsa impresia că nu ar fi PSD. Ori acum e atât de înjurat de ăilalţi, încât e 100% PSD”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 1- Traian Băsescu, senator PMP

„Traian Băsescu. În sfârşit s-a decis să candideze, merită pe locul 1 pentru că e un mare risc, dacă nu intră în Parlamentul European… e un mesaj clar în legătură cu el. Imaginaţi-vă că eu fac mâine un ziar şi a doua zi dă faliment, adică nu aş risca. E riscant pentru că nu depinde numai de el, depinde de lista partidului”, a conchis Ion Cristoiu.

Emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 31 martie 2019, de la ora 17:00, pe MEDIAFAX şi Gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici