Video Gândurile lui Cristoiu: Nu cred că a făcut cineva mai rău guvernării PSD decât Viorica Dăncilă. Ea este, în imaginea publică, proasta

Ion Cristoiu afirmă că numirea Vioricăi Dăncilă în fruntea Guvernului a adus pagube uriaşe PSD. Jurnalistul a afirmat la emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” că propulsarea Vioricăi Dăncilă în postul de premier este efectul obsesiei liderului PSD, Liviu Dragnea, de a ţine lucrurile sub control.

7245 afișări

Ion Cristoiu susţine existenţa unui conflict între Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, care a ieşit la suprafaţă odată cu remanierea Guvernului şi înlocuirea lui Tudorel Toader, mitingul PSD de la Iaşi sau eliminarea din Guvern a unor oameni apropiaţi liderului PSD. “Sunt semnalele unei cerţi, rupturi care era inevitabilă deoarece până şi Viorica Dăncilă nu e un robot”, a susţinut Ion Cristoiu.

Jurnalistul a arătat că aceste tensiuni, care nu sunt de faţadă, sunt generate de dorinţa de control şi caracterul suspicios al liderului PSD.

“Tensiunile Dragnea-Dăncilă sunt reale, după toate datele pe care le am şi eu, nu sunt de faţadă şi sunt şi logice, şi legice (...) Liviu Dragnea e şi suspicios. Pe lângă faptul că vrea să conducă el până la nivel de virgulă şi premierul să nu mai fie om, şi roboţii au o minimă independenţă, el în acelaşi timp se şi teme. În momentul în care cineva, cum a fost Grindeanu. Grindeanu începuse să zburde prin Europa. El zice <Opa, ăsta îmi ia şi partidul>. Şi atunci s-a ajuns, ştiu precis, la soluţia cu Viorica Dăncilă, o soluţie catastrofală pentru PSD. Nu cred că a făcut cineva mai rău guvernării PSD decât Viorica Dăncilă pentru că dacă Dragnea e un monstru în imaginea publică, cum vreţi, oricine de acolo poate fi criticat, ea este, în imaginea publică, proasta. Dacă e vorba de o pagubă uriaşă făcută PSD a fost numirea ei, care a fost efectul acestei preocupări de-a lui Dragnea de a avea pe cineva subordonat şi, în mod inevitabil, între timp lucrurile au început să scârţâie”, a explicat Ion Cristoiu.

Jurnalistul este de părere că rezultatul alegerilor europarlamentare ar trebui să tranşeze acest conflict, dar totul depinde de scorul pe care îl va obţine PSD la scrutinul din 26 mai.

“Sunt două posibilităţi în cazul PSD. Una catastrofală, în care ei sunt pe locul 2, nu contează că au 30%, 25% , s-a terminat. Chiar şi dacă e pe locul 1, trebuie să fie peste 30%. Dacă sunt pe locul 1 cu 25%, indiferent că PNL e cu 20%, e puţin în raport cu ce au avut. Şi în acel moment, eu nu cred că îl scot pe Liviu Dragnea sau partidul se destramă şi cade de la putere, dar e clar că marja de manevră a lui Dragnea va fi minimă şi din acest punct de vedere, dacă aş fi în locul băieţilor din pădure, a sistemului, aş lucra ca PSD să nu obţină un scor mare (...) să aibă o blegeală. Cu peste 30%, Dragnea zburdă, sub 30%, îşi pierde acel aplomb şi, probabil, va veni o perioadă foarte gravă şi pentru PSD, de băltire. Nu vor avea curaj, nu se va decide nimic. Dragnea va piui, iar doamna noastră de la Guvern va scânci. Nu va ieşi nimic, deci nu se va tranşa acest conflict, care trebuie să se tranşeze după alegeri”, a explicat Ion Cristoiu.

Emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 19 mai 2019, de la ora 17:00, pe MEDIAFAX şi Gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici