Video Gândurile lui Cristoiu: Numai un partid nou sau mai puţin cunoscut ar putea capta nemulţumirile oamenilor privind restricţiile

  • Ion Cristoiu:E greu de presupus că PSD va putea să folosească tema măsurilor exagerate. Probabil că în campania electorală va marşa pe bâlbâieli
  • Ion Cristoiu: Afacerile din perioada crizei, cât de mult s-a furat vor fi tema USR la alegerile parlamentare
  • Ion Cristoiu: Viorel Cataramă are notorietate şi va coaliza mai multe partide pe tema statului în casă, pierderilor economice în urma măsurilor de restricţie
365 afișări

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că niciunul dintre politicienii actuali nu este în măsură să-şi asume tema restricţiilor exagerate instituite de autorităţi în criza coronavirusului, toţi simţind nevoia să fie de partea Guvernului.

“Am luat interviuri la toţi liderii partidelor de opoziţie şi toţi au fost foarte prudenţi în a pune la îndoială aceste măsuri. Toţi. Nu am întâlnit un lider al unui partid de Opoziţie care să pună la îndoială măsurile autorităţilor, să spună că sunt exagerate. Toţi au simţit nevoia să fie de partea Guvernului în privinţa acestor măsuri. Deci este greu de presupus că PSD, care a fost un partid uneori mai pro măsuri exagerate decât chiar PNL, va putea să folosească în perioada următoare tema măsurilor exagerate. Probabil că în campania electorală, PSD va marşa pe bâlbâieli, va evita tema că am stat degeaba în case”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu spune că nici USR nu-şi va asuma tema restricţiilor, ci cât de mult s-a furat în perioada crizei, pe care o va aborda în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

“Afacerile sunt tema USR. Nu cred că PSD va putea să ducă o campanie electorală pe tema administrării crizei coronavirusului, spunând că ăia au furat pentru că imediat se scot din pălărie afaceri din trecut, dosare, că PSD fură. USR nu va putea merge pe tema măsurilor exagerate deoarece prin Dan Barna a fost şi Uniunea de acord, dar are toate şansele, acum depinde şi de Dan Barna, ca în campania electorală să meargă pe cât de mult s-a furat. Cred că mai mult la parlamentare”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu spune că o astfel de temă e greu de abordat la alegerile locale deoarece primarii au avut noroc că la noi, spre deosebire de Franţa, Guvernul şi-a asumat toate prerogativele în criza coronavirusului.

“La noi, ambiţia lui Ludovic Orban de a fi el fac totum a creat impresia că primarii, mai ales PSD, că nu au nicio responsabilitate. Gabriela Firea a ieşit strălucit din această criză deoarece nu s-a pus şi nici se poate pune pe seama ei vreo măsură de restricţie. Dimpotrivă, la ea domină măsurile de relaxare”, a explicat jurnalistul.

Din aceste motive, Ion Cristoiu crede că numai un partid nou sau o coaliţie ar putea să capteze nemulţumirile românilor legate de restricţiile din timpul crizei coronavirusului. În opinia sa, o variantă ar fi ”Mişcarea Patrioţilor Români”, lansată marţi de Viorel Cataramă.

“Numai un partid nou sau mai puţin cunoscut, dar al cărui lider sau purtătorii de cuvânt al coaliţiei să se fi manifestat în timpul crizei împotriva măsurilor ar putea capta nemulţumirile oamenilor. E greu acum să vii să spui am tăcut în timpul crizei. Ar trebui să fie oameni de genul dlui doctor Vasile Astărăstoae (...) Eu din câte văd acum e o încercare a lui Viorel Cataramă. A şi avut noroc, nu s-a îmbolnăvit de coronavirus. Cataramă sau gen cataramă. Oameni cunoscuţi cât de cât care a căpătat notorietate. Nu cred că gen, chiar Viorel Cataramă. Are notorietate şi va coaliza mai multe partide care va avea ca temă statul în casă, pierderile economice în urma măsurilor de restricţie”, a mai spus jurnalistul.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici