Geamănu: Mircea Băsescu a ştiut ce semnează

Cristian Geamănu, unul dintre acţionarii Desintco SRL, a declarat, vineri, la Realitatea TV, că Mircea Băsescu a ştiut ce semnează când a devenit asociat în societate, menţionând că aceasta are acelaşi domeniu de activitate, acelaşi statut şi acelaşi act constitutiv, doar denumirea fiind schimbată.

644 afișări
Imaginea articolului Geamănu: Mircea Băsescu a ştiut ce semnează

Mircea Băsescu şi şeful statului (Imagine: Mediafax Foto)

El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia fratele său a semnat pentru a fi asociat într-o firmă şi a fost înregistrat în altă firmă.

"Mircea Băsescu a ştiut ce semnează, cu o mică diferenţă, că s-a schimbat denumirea societăţii, denumirea societăţii fiind iniţial care era, cu o alta, pentru că denumirea societăţii nu corespundea cu ceea ce am vrut noi la început", a spus Cristian Geamănu, vicepreşedinte pentru Europa de Est al General Defense Corp.

"S-a schimbat numai denumirea, nu s-a schimbat nicio pagină, nici două, nici trei, nici patru, cum a precizat domnul preşedinte Traian Băsescu", a continuat el.

El a susţinut că societatea are acelaşi domeniu de activitate, aceiaşi acţionari, acelaşi statut şi acelaşi act constitutiv.

Cristian Geamănu a menţionat că îl cunoaşte pe Mircea Băsescu din 1986.

El a mai spus că pe Traian Băsescu îl cunoaşte din anii '90, având "diverse activităţi investiţionale" la nivelul Ministerului Transportului.

Geamănu a menţionat că a avut, în 1997, un contract cu Ministerul Transporturilor, care era condus atunci de Traian Băsescu, aducând în România o investiţie de 25 milioane de dolari, pentru dezvoltarea infrasctructurii portului Agigea.

"Din '90 îl cunosc (...) Am avut diverse activităţi investiţionale la nivelul Ministerului Transporturilor, printre care, în 1997, am finalizat unul dintre cele mai mari proiecte, silozul terminal de cereale, 100.000 de tone, în portul Agigea, făcut de mine şi semnat de mânuţa mea, 25 de milioane aduse în România de la Banca Europeană (...) 25 de milioane de dolari, pe care i-am adus în România pentru dezvoltarea infrastructurii portului, silozul există, funcţionează", a precizat Geamănu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Eforie Sud, că fratele său a semnat pentru a fi asociat într-o firmă şi a fost înregistrat în altă firmă, şeful statului precizând că nu este acelaşi număr de firmă ca cel care a fost înregistrat, deşi a fost introdus în acţionariat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici