Gen.(r) Silviu Predoiu, mesaj pentru Dacian Cioloş, la InSecuritate: „Renunţă tu la privilegii la Bruxelles şi, apoi, să spui să renunţăm la pensiile speciale!”

  • Gen.(r) Silviu Predoiu: „Militarii au plătit contribuţia, doar că au plătit-o la bugetul de stat, nu la bugetul de pensii”.
  • Gen.(r) Silviu Predoiu: „Militarii nu au dreptul să-şi exercite constituţional dreptul la asociere sindicală pentru că, ne spune statul, eu sunt sindicalistul vostru”.
  • Gen.(r) Silviu Predoiu: „Nu am auzit de niciunul dintre aceşti plagiatori că ar fi luat prin efracţie titlul. Vreau să ştiu numele îndrumătorului de doctorat, membrii comisiei care au prezentat referate”.
  • Gen.(r) Silviu Predoiu: „În 2017, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a abilitat ca îndrumător de doctorat pe un individ care nu avea diploma de bacalaureat”
71172 afișări
Imaginea articolului Gen.(r) Silviu Predoiu, mesaj pentru Dacian Cioloş, la InSecuritate: „Renunţă tu la privilegii la Bruxelles şi, apoi, să spui să renunţăm la pensiile speciale!”

Gen.(r) Silviu Predoiu, mesaj pentru Dacian Cioloş, la InSecuritate: „Renunţă tu la privilegii la Bruxelles şi, apoi, să spui să renunţăm la pensiile speciale!”

Generalul (r) Silviu Predoiu vorbeşte în emisiunea „InSecuritate”, de la Aleph News, despre confuzia, făcută sau nu voit, între pensiile militare şi pensiile speciale. Acesta susţine că apelativele de nesimţite sau nemeritate puse în dreptul pensiilor militarilor nu fac decât să submineze încrederea între armată şi cetăţean.

Totodată, invitatul lui Bogdan Nicolae demontează mitul lansat în spaţiul public potrivit căruia banii recuperaţi din pensiile militarilor ar ajunge în buzunarul cetăţenilor.

Gen. (r) Silviu Predoiu, despre pensiile militarilor: „Problema este de unde vine această solicitare, cine o încurajează”

„O dată, fără să intru în teoria conspiraţiei, vorbeam despre războiul cognitiv care urmăreşte subminarea încrederii în societate care face mai vulnerabil un popor-ţintă. Subiectul acesta despre pensiile militare, cu apelativele gen nesimţite, nemeritate, nu cred că este de natură să sporească încrederea între armată, structuri de securitate şi populaţiei. El este de ceva vreme circulat. Problema este de unde vine această solicitare, cine o încurajează.

Vedeţi, dumneavoastră, Constituţia prevede explicit dreptul la asociere sindicală a cetăţenilor României şi se precizează care este rolul asocierii sindicale. Rolul este reprezentat de apărarea intereselor sociale, economice şi profesionale ale angajatului în raport cu angajatorul. Militarii nu au dreptul să-şi exercite acest drept constituţional pentru că, ne spune statul, eu sunt sindicalistul vostru. Nu numai că nu poate să facă asta, dar el e cel care ne acuză, el dă tonul.”

Gen. (r) Silviu Predoiu: „Se transmite mesajul: dacă luăm pensiile de la militari, o să avem să vi le plătim vouă”

„Când ne întoarcem către militari, iarăşi avem o problemă de contradicţii majore de logică. Pe de-o parte ne spun, nu aţi plătit contribuţia, ceea ce este fals! Militarii au plătit contribuţia, doar că au plătit-o la bugetul de stat, nu la bugetul de pensii. Militarii au plătit contribuţie prin instituţie. Şi se mai transmite ceva în neregulă. Se transmite mesajul: dacă luăm pensiile de la militari, o să avem să vi le plătim vouă. Nu este aşa, sunt bugete diferite!”

Gen. (r) Silviu Predoiu, mesaj tranşant pentru cei care susţin desfiinţarea pensiilor speciale: „Dacă vorbeşti de principii, promovează-le de acolo de unde contează!”

„Mai avem o problemă, că spuneaţi pensiile speciale… Aş vrea să transmit prin dvs. domnului Rareş Bogdan, domnului Cioloş, domnului Stolojan – care, toţi, susţin desfiinţarea pensiilor speciale – dacă vor să aducă lumină în România, să înceapă de la Bruxelles. O să-i cred când o să iasă în plenul parlamentar la Comisie, la Bruxelles şi o să ceară desfiinţarea pensiilor speciale la Bruxelles. Nu să renunţe la ale lor, că nu mă interesează un act individual, dar dacă vorbeşti de principii, promovează-le de acolo de unde contează! (…) Dar nu vii ca domnul Cioloş, după ce ai beneficiat un an de zile de plata salariului de comisar, că aşa se dă după ce ieşi – multe mii de euro – pentru că, domnule, aşa e reglementarea. Renunţă tu la privilegii acolo şi după aia să vii în România şi să spui să renunţăm la pensiile speciale.” 

Gen. (r) Silviu Predoiu, despre subiectul doctoratelor plagiate: „Trebuie să ne hotărâm o dată ce vrem cu doctoratele astea!”

În legătură cu subiectul doctoratelor plagiate (n.r. – ultima speţă fiind cea a premierului Nicolae Ciucă, acuzat că şi-ar fi plagiat lucrarea de doctorat) gen.(r) Silviu Predoiu susţine că trebuie să umblăm la cauze, nu doar la efecte. În plus, aceasta susţine că îl interesează, în egală măsură, să ştie numele îndrumătorului de doctorat şi membrii comisiei care au prezentat referate, lucruri care par să nu prezinte prea mare importanţă în speţa plagiatelor.

Totodată, invitatul lui Bogdan Nicolae identifică învăţământul românesc ca fiind sursa multor probleme cu care se confruntă ţara noastră, pornind de la educaţie şi culminând cu politicile de sănătate. Să fie acesta unul dintre motivele pentru care elitele noastre sunt în rând cu alţii şi nu avem obiective clare?

 

Gen.(r) Silviu Predoiu: „Dacă vrem să rezolvăm ceva, haideţi să umblăm la cauze!”

„Domnule, eu nu am auzit de niciunul dintre aceşti plagiatori că ar fi luat prin efracţie titlul. Eu vreau să ştiu numele îndrumătorului de doctorat, membrii comisiei care au prezentat referate. (…) Dacă vrem să oprim treaba asta, haideţi să o abordăm integrat. Haideţi să ne aducem aminte că Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară al cărei rector este, era şi atunci ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, a abilitat ca îndrumător de doctorat pe un individ care nu avea diploma de bacalaureat.

În 2017, i-a dat abilitare de îndrumător domnului Baranga, cred că se numea, i-a dat în condiţiile în care în 2016 o instanţă hotărâse că respectivul nu are bacalaureatul, că are o diplomă falsă. Ceea ce nu l-a oprit să îndrume mai departe doctorate. Avem o problemă majoră, iar aceşti indivizi nu sunt cauza, sunt efectul. Dacă vrem să rezolvăm ceva, haideţi să umblăm la cauze! (…) Avem o problemă de fond în învăţământ şi mie mi se pare că învăţământul este sursa a 90% din problemele cu care se confruntă România astăzi şi în securitate şi în apărare şi în politici de sănătate”, conchide gen. (r) Silviu Predoiu.  

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici