Geoană: A circulat o intoxicare că planul real era "picarea" Guvernului

Liderul PSD Mircea Geoană a afirmat, miercuri, că a circulat printre parlamentari o "intoxicare" că planul real al lui Traian Băsescu era "picarea" Guvernului Boc şi declanşarea alegerilor anticipate, el explicând astfel numărul mare de voturi exprimat, la învestitură, în favoarea Executivului.

18 afișări
Imaginea articolului Geoană: A circulat o intoxicare că planul real era "picarea" Guvernului

Geoană: A circulat o intoxicare că planul real era "picarea" Guvernului (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Întrebat, la Antena 3, despre informaţii referitoare la faptul că peste 30 de parlamentari din opoziţie ar fi votat pentru învestirea Guvernului, Geoană a spus că a circulat "o intoxicare" foarte puternică, care la unii parlamentari "a ţinut".

El a susţinut că această "intoxicare" a circulat prin grupurile parlamentare, inclusiv ale PSD şi PNL, spunându-se că "planul autentic" al lui Traian Băsescu era de fapt "picarea acestui Guvern şi declanşarea de alegeri anticipate".

"Evident că nu era aşa de uşor de crezut un astfel de scenariu", a continuat Geoană, apreciind însă că la unii parlamentari "a ţinut".

Liderul PSD a mai spus că "cea mai simpatică acţiune de intoxicare" s-a petrecut cu circa un sfert de oră înainte de începerea votului, când a început să circule un zvon care spunea că mai lipsesc nouă voturi pentru realizarea majorităţii de 236 necesare învestirii noului Cabinet.

Geoană a opinat că "este posibil" ca unii parlamentari să fi fost "mai slabi de înger" şi să fi considerat că votul lor ar putea fi util.

Parlamentul a aprobat, miercuri, învestirea Guvernului Boc, cu 276 de voturi "pentru" şi 135 de voturi "împotrivă". Votul a fost secret cu bile.

Pentru a fi învestit, Guvernul avea nevoie de minimum 236 de voturi favorabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici