Geoană: Cererea lui Voicu va fi discutată marţi în Biroul Permanent

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că cererea senatorului Cătălin Voicu de a fi ascultat în plen şi în care susţine că Hotărârea din 24 martie de încuviinţare a arestării sale preventive e lovită de nulitate, va fi discutată marţi în Biroul Permanent.

19 afișări
Imaginea articolului Geoană: Cererea lui Voicu va fi discutată marţi în Biroul Permanent

Geoană: Cererea lui Voicu va fi discutată marţi în Biroul Permanent (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Geoană a menţionat că solicitarea senatorului Cătălin Voicu a fost înregistrată la Cabinetul preşedintelui Senatului.

"Această solicitare o voi înainta spre dezbatere Biroului Permanent al Senatului, care va avea loc săptămâna viitoare, marţi, urmând a se solicita şi un punct de vedere de la Comisia juridică", a declarat Geoană, pentru MEDIAFAX.

Senatorul Cătălin Voicu susţine, într-o cerere adresată conducerii Senatului, că Hotărârea acestei Camere din 24 martie privind încuviinţarea arestării sale preventive este lovită de nulitate absolută, el solicitând să fie ascultat în plen în prima şedinţă.

Conform cererii adresate Biroului Permanent al Senatului şi preşedintelui acestei instituţii, datată 25 martie, al cărei text a fost transmis duminică redacţiilor, Cătălin Vociu solicită să-i fie respectat "dreptul constitutional, legal şi regulamentar de a fi ascultat în plenul Senatului României în vederea încuviinţării cererii de arestare preventivă" şi să se aprobe punerea pe ordinea de zi a primei şedinţe de plen a Senatului a audierii sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici