Geoană: Cred în majoritatea social-liberală cu Iohannis premier

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, luni, că social-democraţii cred în realizarea unei majoriăţi social-liberale, formată deja în jurul lui Klaus Iohannis, care poate funcţiona după 6 decembrie, cu actualul primar al Sibiului în funcţia de prim-ministru.

27 afișări
Imaginea articolului Geoană: Cred în majoritatea social-liberală cu Iohannis premier

Geoană: Cred în majoritatea social-liberală cu Iohannis premier (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

El a spus că face apel către toţi liderii politici şi către toţi cetăţenii pentru a vedea votul de la 6 decembrie ca pe o schimbare politică şi ca pe o revenire la normalitate.

Geoană a spus că rămâne consecvent poziţiei deja exprimate, potrivit căreia o majoritate social-liberală creată în jurul lui Klaus Iohannis se poate concretiza după 6 decembrie cu actualul primar al Sibiului în funcţia de prim-ministru.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că este exclusă orice alianţă între el şi Traian Băsescu, subliniind că nu îl va susţine pe acesta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, întrucât un nou mandat de şef al statului pentru acesta este "cel mai rău lucru pentru valorile democraţiei".

Antonescu a spus că o eventuală susţinere a candidatului PSD Mircea Geoană în turul doi al alegerilor prezidenţiale nu va fi rezultatul unor trocuri pentru posturi, ci va avea în vedere convenirea asupra unui proiect de formare a unui guvern pe criterii de competenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici