Geoană: Croitoru să îşi depună mandatul, Băsescu să renunţe la nominalizare

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că reprezentanţii PSD, PNL, UDMR şi ai minorităţilor i-au cerut premierului desemnat, Lucian Croitoru, să îşi depună mandatul şi să nu intre într-un joc politic care îl depăşeşte.

16 afișări
Imaginea articolului Geoană: Croitoru să îşi depună mandatul, Băsescu să renunţe la nominalizare

Geoană: Croitoru să îşi depună mandatul, Băsescu să renunţe la nominalizare (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a spus că PNL, PSD, UDMR şi minorităţile parlamentare i-au comunicat premierului desemnat, la întâlnirea de la Senat, că nu a găsit o majoritate care să îl susţină pentru un eventual vot de învestitură în Parlament, cele patru grupuri parlamentare menţinându-şi sprijinul "ferm şi energic" pentru Klaus Iohannis.

"Am recomandat domnului Croitoru de a nu continua să intre într-o şaradă politică. (...) Solicităm preşedintelui Traian Băsescu retragerea propunerii făcute de premier desemnat în persoana domnului Croitoru ca neavând o majoritate care să îl susţină şi de asemenea am solicitat să nu intre într-un joc care îl depăşeşte. Este un joc politic în care încearcă să facă jocul domnului Băsescu, fapt care riscă să îi afecteze reputaţia personală şi cariera pentru viitor", a afirmat preşedintele PSD.

Geoană a apreciat că singurul gest onorabil pe care l-ar putea face Croitoru este să îşi depună mandatul de premier desemnat.

Preşedintele PSD a precizat că liderii partidelor susţinătoare ale candidaturii lui Iohannis îi vor adresa preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare în care îi vor cere reluarea consultărilor, retragerea propunerii Croitoru şi în care îşi vor reafirma sprijinul pentru Klaus Iohannis.

"Cred că această întâlnire l-a scutit şi pe domnul Croitoru de o experienţă penibilă la patru sau cinci uşi, i-am scurtat suferinţa", a mai spus Geoană.

Preşedintele PSD a refuzat să participe la consultările iniţiate de Traian Băsescu după ce guvernul Boc a fost demis ca urmare a adoptării de către Parlament a moţiunii de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici