Geoană: Decizia BPN al PSD este pripită, nejustificată şi face rău partidului

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni, că decizia BPN al PSD în privinţa sa este "pripită şi nejustificată", că aceasta face rău partidului şi este determinată de "interese meschine".

302 afișări
Imaginea articolului Geoană: Decizia BPN al PSD este pripită, nejustificată şi face rău partidului

Mircea Geoană (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Mircea Geoană a apreciat că decizia conducerii PSD reprezintă "o greşeală strategică", pentru că aceasta va duce la pierderea de către social-democraţi a poziţiei de preşedinte al Senatului.

El a adăugat că, de fapt, "va fi oferită pe tavă" această funcţie puterii.

Întrebat ce va face la şedinţa plenului de luni, Mircea Geoană a răspuns: "Eu conduc Senatul. Înţeleg că va exista o propunere a PSD". El a adăugat că în acel moment se va vedea ce majoritate există şi ce hotărâre se va lua.

Geoană a mai spus că el a cerut un singur lucru PSD - "respect".

Mircea Geoană a insistat că aceia care şi-au asumat o asemenea decizie "aiuritoare" trebuie să-şi asume şi răspunderea oferirii pe tavă a preşedinţiei Senatului.

"Este evident faptul că, în momentul în care se va ajunge la un eventual vot pentru alegerea unui alt preşedinte, şansele ca PSD să păstreze această funcţie sunt minime, ca să nu spun că sunt nule", a spus Geoană.

El a arătat că este evident că actuala putere va dori să "acapareze" şi funcţia de preşedinte al Senatului, despre care a spus că este ultima poziţie de rezistenţă a opoziţiei.

Geoană a spus le-a transmis lui Victor Ponta şi lui Ilie Sârbu că, în opinia sa, cei care îşi asumă o astfel de răspundere în PSD trebuie să plătească în eventualitatea în care PSD pierde poziţia de preşedinte al Senatului.

"Din discuţiile pe care le-am avut, a fost extrem de clar că din punct de vedere regulamentar este extrem de greu ca o minoritate să impună majorităţii o decizie, deci, practic, ceea ce a încercat să facă azi BP al PSD a fost să predea pe tavă puterii actuale poziţia a doua din stat", a spus Geoană.

El a spus că nu există niciun fel de rocadă şi că schimbarea unui preşedinte necesită un vot în plen.

"Nu există niciun fel de posibilitate de a schimba preşedintele unei Camere fără votul acestei Camere", a spus Geoană.

El a spus că decizia înlocuirii sale din funcţia de preşedinte al Senatului este o greşeală strategică majoră.

"Eu conduc Senatul, înţeleg că va exista o propunere din partea grupului PSD, în acel moment evident vom vedea care sunt realităţile din majoritatea şi opoziţia din Senat şi vom lua o decizie la termnul potrivit, în condiţiile regulamentare", a spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici