Geoană: Desemnarea candidatului la Preşedinţie nu e un concurs de frumuseţe în interiorul partidului

Senatorul PSD Mircea Geoană consideră că desemnarea candidatului la Preşedinţie nu este un concurs de frumuseţe în interiorul PSD, iar şeful partidului, în speţă Victor Ponta, nu trebuie să fie obligatoriu şi prezidenţiabilul la alegerile din noiembrie 2014.

72 afișări
Imaginea articolului Geoană: Desemnarea candidatului la Preşedinţie nu e un concurs de frumuseţe în interiorul partidului

Mircea Geoana (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Prezent, joi, la Vaslui, senatorul Mircea Geoană a afirmat că PSD trebuie să desemneze un candidat la Preşedinţia României care ar putea fi capabil să convingă încă două milioane de alegători, pe lângă membrii de partid, să-l voteze în turul doi.

Parlamentarul social-democrat crede că alegerea prezidenţiabilului se poate face "cu calm şi înţelepciune".

"La nivelul partidului, am luat decizia să tranşăm subiectul candidatului PSD la prezidenţiale după alegerile europarlamentare, care reprezintă un prag important. Avem de luat o decizie logică şi raţională, care nu implică niciun fel de concurs de frumuseţe în interiorul partidului, ci soluţia cea mai bună pentru a putea să câştigăm alegerile din noiembrie. Dacă lucrurile sunt destul de clare, candidatul PSD merge în turul doi, luând în proporţie covârşitoare voturile partidului. Trebuie să vedem cine poate să convingă încă două milioane de oameni, pe lângă voturile partidului, pentru a putea câştiga competiţia. Acolo este de fapt discuţia. Cu calm şi cu înţelepciune o să luăm o decizie după europarlamentare", a declarat, joi, senatorul PSD Mircea Goeană.

Parlamentarul social-democrat crede că Victor Ponta nu poate fi obligat să candideze la Preşedinţie dacă nu-şi doreşte acest lucru, chiar dacă este preşedintele partidului.

"Nu putem să-l obligăm, în virtutea cutumei, pe Victor Ponta să candideze. Nu ăsta este sensul. Este un om mult mai tânăr decât media liderilor anteriori ai partidului. PSD a avut în domnul Iliescu, în Adrian Năstase, în mine, lideri de o anumită generaţie, mai avansată sau oricum, matură. Victor este dintr-o generaţie mult mai tânără. Are tot dreptul şi toată libertatea să se gândească ce fel de plan de carieră îşi face. Dacă eşti şeful partidului nu înseamnă că eşti obligat să candidezi. Dacă va decide să candideze, este în mod firesc ceea ce liderii PSD au făcut de fiecare dată. Dacă decide să rămână prim-ministru, nu se termină oferta de candidaţi a PSD", a conchis Mircea Geoană.

Senatorul PSD Mircea Geoană a fost prezent, joi, la Vaslui, la o întâlnire cu şefii instituţiilor deconcentrate şi cu reprezentanţi ai patronatelor, în calitate de înalt reprezentant al primului-ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică. Demnitarul le-a cerut autorităţilor vasluiene să stabilească o nouă prioritate a proiectelor transfrontaliere, în vederea finanţării acestora, în perspectiva semnării acordului de asociere şi liber schimb, la sfârşitul lunii mai, între Uniunea Europeană, pe de o parte, şi Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, pe de altă parte.

În urmă cu o săptămână, liderul PSD, premierul Victor Ponta, declara că va decide dacă va candida la Preşedinţie în funcţie de refacerea sau nu a Uniunii Social-Liberale şi că, dacă USL se reface, una dintre funcţii, de preşedinte sau prim-ministru, va fi a PSD, iar una va fi a PNL.

"Dacă se reface USL, una din funcţii, preşedinte sau prim-ministru, va fi a PSD, una va fi a PNL. Depinde de ce vor decide colegii liberali după 25 (mai, data alegerilor europarlamentare-n.r.), prima mea opţiune este să refacem USL. Dacă nu, evident că vom avea un candidat", a spus Ponta la Antena 3.

El a adăugat că îşi doreşte ca liderul PNL, Crin Antonescu, să revină alături de el, precizând însă că nu crede într-o astfel de variantă, deoarece Antonescu este prea orgolios, şi că nu a mai discutat cu acesta în ultimul timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici