Geoană: Din această seară, să învăţăm nu să privim înapoi cu mânie, ci cu amărăciune şi înţelepciune

Senatorul independent Mircea Geoană şi-a declarat convingerea, în plenul Parlamentului, că, de vineri seară, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, va da un semnal, ca preşedinte interimar, de calm, de echilibru şi de respectare a tuturor angajamentelor externe ale României.

148 afișări
Imaginea articolului Geoană: Din această seară, să învăţăm nu să privim înapoi cu mânie, ci cu amărăciune şi înţelepciune

Geoană: Din această seară, să învăţăm nu să privim înapoi cu mânie, ci cu amărăciune şi înţelepciune (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

"Începând din această seară, trebuie să învăţăm nu să privim înapoi cu mânie, ci cu amărăciune şi înţelepciune. Din această seară, preşedintele interimar şi, peste câteva luni, un nou preşedinte al României vor putea să demonstreze că se poate face mai mult şi mai bine", a spus senatorul.

Potrivit afirmaţiilor sale, acesta va putea să demonstreze că ţara poate fi unită şi nu dezbinată.

Geoană l-a citat pe Abraham Lincoln care spunea că poţi să îi păcăleşti pe toţi pentru o perioadă, poţi să îi păcăleşti tot timpul pe unii, dar nu poţi să îi păcăleşti pe toţi întotdeauna, Mircea Geoană arătând că aici s-a ajuns la finalul mandatului preşedintelui Traian Băsescu.

"Ceea ce trebuie să dăm din această seară, dincolo de retorica din Parlament, este predictibilitate, respectabilitate şi reputaţie internă şi externă şi României", a menţionat parlamantarul, adăugând că această perioadă a afectat România din punct de vedere extern.

Geoană a subliniat că România este un stat serios, o democraţie europeană.

"Apelul meu este să învăţăm din greşelile mandatului Traian Băsescu, să încercăm să nu facem aceleaşi greşeli, să încercăm să unificăm o naţiune care este în acest moment o naţiune rănită şi sângerândă", a spus senatorul Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici