Geoană, după vot: Se candidează sub sigla USL, dar se numără separat - bob PSD, bob PNL, bob PC

Preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Mircea Geoană, a votat, duminică, la locale, afirmând ulterior că la finalul zilei, chiar dacă se candidează sub sigla USL, rezultatele se vor număra separat pentru fiecare formaţiune.

185 afișări
Imaginea articolului Geoană, după vot: Se candidează sub sigla USL, dar se numără separat - bob PSD, bob PNL, bob PC

Mircea Geoană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Geoană a venit la vot la secţia de la liceul Jean Monnet, alături de soţia sa Mihaela, şi a făcut un apel către alegători să se prezinte la urne. Pe holul liceului el s-a întâlnit cu preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, cu care a dat mâna.

"Este prima oară când PSD candidează sub o siglă combinată, este o premieră, cred că agregat este un avantaj pentru a crea majorităţi cât mai confortabile în cât mai multe locuri din ţară, dar fără îndoială, la sfârşitul zilei se numără bob separat, bob PSD, bob PNL, bob PC, aşa cum este firesc până la urmă, fiecare rămâne cu zestrea proprie", a apreciat Geoană.

Despre candidaţii votaţi, senatorul a ţinut să sublinieze că este nevoie de mai puţină politică de partid în administraţie: "Sper să facă cât mai puţină politică şi să facă cât mai multă politică publică, sper să fie mai puţin dependenţi de interesele de partide şi să fie mult mai legaţi de interesele cetăţenilor pentru că diferenţa mare faţă de ceea ce alegem astăzi, gospodarii ţării, cei care ne reprezintă la nivelul comunităţilor teritoriale şi liderii naţionali, este ca România să arate în profunzime puţin mai bine".

În plus, senatorul a fost întrebat dacă a avut emoţii la momentul votului. "Tot am avut puţine emoţii, deşi sunt mai puţin implicat decât în alţi ani, probabil că e un virus care nu dispare uşor, politica zic. (...) Emoţiile cele mai mari le am faţă de ceea ce se întâmplă în Oltenia, în Dolj, şi mai ales în sudul judeţului, acolo unde am foarte mulţi prieteni şi sper din suflet ca seara să ne găsească în multe comunităţi din ţară cu fericire şi cu veşti bune", a mai explicat Geoană.

Mai mult, în opinia sa, candidaţii declaraţi câştigători ar trebui să sărbătorească cu bere, din cauza crizei.

"În seara asta unii se vor bucura, vor deschide probabil o sticlă de bere, că acuma e austeritate, şi fără îndoială se vor bucura alături de colegi, de prieteni. De mâine începe treabă foarte serioasă, o spun încă o dată şi încă o dată, vremurile sunt foarte complicate, avem nevoie de administraţie centrală şi locală mult mai bune pentru a putea traversa aceste vremuri în condiţii bune", a apreciat fostul preşedinte al PSD.

Peste 1.200 de secţii de votare s-au deschis duminică, la ora 7.00, în Bucureşti, unde sunt aşteptaţi peste 1,8 milioane de cetăţeni cu drept de vot să aleagă primarul general, primarii celor şase sectoare, consilierii generali şi pe cei locali.

În Capitală sunt înscrişi în listele electorale permanente şi complementare 1.805.296 de alegători, din care 9.267 pe listele complementare, fiind cetăţeni cu drept de vot din Uniunea Europeană care se află în evidenţele Oficiului Român pentru Imigrări şi au domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici