Geoană: Eu nu primesc sarcini când şi pe ce temă să sesizez Curtea Constituţională

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, în plen, după ce PDL a anunţat că îi oferă un răgaz să sesizeze CC în cazul revocării, că el nu primeşte teme când şi pe ce temă să sesizeze Curtea Constituţională.

31 afișări
Imaginea articolului Geoană: Eu nu primesc sarcini când şi pe ce temă să sesizez Curtea Constituţională

Geoană: Eu nu primesc sarcini când şi pe ce temă să sesizez Curtea Constituţională (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Geoană a salutat decizia PDL de a nu insista în solicitarea de revocare a preşedintelui Senatului.

El a precizat, referindu-se la argumentul avansat de PDL, că îi dă răgaz pentru a sesiza Curtea Constituţională în cazul revocării, că îşi va păstra aceeaşi atitudine în ceea ce priveşte eventualele solicitări neconstituţionale şi neregulamentare.

"În ceea ce priveşte sesizarea Curţii Constituţionale, este dreptul fiecărui senator, al fiecărui grup să poată să se adreseze Curţii Constituţionale, dacă consideră de cuviinţă. Preşedintele însă nu primeşte sarcini când şi pe ce temă să sesizeze Curtea Constituţională. Dacă voi decide să o fac şi dacă o voi considera de cuviinţă, o voi anunţa", a spus Geoană.

Liderul senatorilor democrat-liberali, Traian Igaş, a anunţat, miercuri, în plen, că PDL dă un răgaz rezonabil preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, pentru a se adresa Curţii Constituţionale, astfel încât Senatul să îşi poată continua activitatea de legiferare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici