Geoană, glumind cu invitaţii la Ziua Franţei: E şi aniversarea mea, vă mulţumesc că aţi venit

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a ţinut un discurs, joi, la recepţia preilejuită de Ziua Franţei în care a menţionat, râzând, că este şi ziua sa şi că le mulţumeşte celor prezenţi pentru că s-au strâns cu această ocazie.

250 afișări
Imaginea articolului Geoană, glumind cu invitaţii la Ziua Franţei: E şi aniversarea mea, vă mulţumesc că aţi venit

Geoană, glumind cu invitaţii la Ziua Franţei: E şi aniversarea mea, vă mulţumesc că aţi venit (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Este zi de sărbătoare, este ziua Franţei, această mare naţiune a lumii. Este şi ziua mea. Vă mulţumesc că v-aţi strâns cu toţii cu această ocazie", a spus el râzând.

Preşedintele Senatului şi-a continuat discursul în limba franceză, vorbind despre criză, despre "furtunile" din relaţia româno-franceză, dar şi despre solidaritate.

"Vorbim tot mai mult în ultimii ani, în ultimele luni, în ultimele zile despre criza care poate reveni. Vorbim tot mai mult din păcate despre periferiile Europei. Eu, ca cetăţean al Europei, nu pot accepta că avem periferii în proiectul nostru comun. Dacă vom continua să spunem că este vina celuilalt iar eu sunt singurul care are dreptate, nu vom continua niciodată marele nostru proiect european", a comentat Geoană.

Preşedintele Senatului le-a reamintit celor prezenţi că la ceremonia de Ziua Franţei de anul trecut a izbucnit o furtună şi a apreciat că acela a fost un semn divin, care a anunţat neînţelegerile apărute ulterior între cele două state.

"Îmi amintesc că anul trecut a fost furtună la ceremonie. Cred că era un semn de la Dumnezeu, pentru că am avut câteva mici furtuni în relaţiile noastre. Sunt fericit azi, ca simbol în relaţiile noastre, să văd cerul albastru, senin, să văd că ambasadorul este emotionat si să spun că nu este posibil ca vreo criză, oricare ar fi ea, să reziste în relaţia de prietenie dintre România şi Franţa", a spus Geoană.

Fostul ministru de Externe împlineşte, joi, 53 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici