Geoană: În spatele schimbării Constituţiei se ascunde un plan ca Băsescu "să mai tragă" o dată

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană a declarat, miercuri, referindu-se la încercările de schimbare a sa din funcţie, că este vorba de un plan "mai ambiţios" al şefului statului, care include schimbarea Constituţiei pentru ca Traian Băsescu să fie important şi după 2014, "să mai tragă o dată".

31 afișări
Imaginea articolului Geoană: În spatele schimbării Constituţiei se ascunde un plan ca Băsescu "să mai tragă" o dată

Geoană: În spatele schimbării Constituţiei se ascunde un plan ca Băsescu "să mai tragă" o dată (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Nu sunt complet lămurit care este substratul acestei acţiuni (legată de schimbarea sa de la şefia Senatului, n.r.), pentru că nu este de dragul independenţilor. De ce nu s-a făcut la Camera Deputaţilor, spre exemplu?", a spus Geoană.

El a spus că este posibil să se încerce, prin demersul legat de şefia Senatului, împiedicarea Opoziţiei şi a PSD de a acţiona şi de a vorbi despre problemele reale ale ţării, cum ar fi guvernare, sărăcie, salarii şi pensii. În acest context, el a spus că nu crede că ar putea fi vorba, legat de încercarea de schimbare a sa, despre o teamă de un "aşa zis război de succesiune dacă se întâmplă ceva cu sănătatea preşedintelui ţării". "Eu nu cred în astfel de teorii, este o pista falsă", a adăugat preşedintele Senatului.

"Sau este vorba de un plan mai ambiţios al actualului preşedinte, care sunt convins că în spatele intenţiei de schimbare a Constituţiei se ascunde nu doar o dorinţă naturală de modernizare a statului şi sunt multe puncte în care sunt de acord cu domnia sa, părerea mea este că se încearcă croirea unei noi Consţituţii care să îi permită lui Traian Băsescu, după 2014, să continue să fie o figură politică importantă în România", a spus Geoană.

Întrebat dacă se referă la un plan care să însemne posibilitatea ca Traian Băsescu să mai candideze la funcţia de şef al statutului, Geoană a spus: "Poate într-o altă formă".

"Eu nu-l văd, presupunând că îşi duce mandatul până în 2014, că reforma Constituţiei nu va avea un sâmbure, un embrion de o republică care să îi permită să mai tragă o dată. Este o chestiune strategică pentru Băsescu", a apreciat Geoană.

El a menţionat că este convins că atacurile la adresa sa, legate de funcţia de la Senat, vor continua.

Fostul preşedinte al PSD a subliniat că este convins că aceste atacuri nu se vor purta şi din interiorul partidului. El a menţionat că exclude existenţa unor înţelegeri ale PSD cu PDL pentru debarcarea sa de la şefia Senatului. Geoană s-a declarat convins că dacă cineva din PSD "negociază cu duşmanul, a doua zi zboară din partid", menţionând că există două decizii oficiale ale forurilor PSD care prevăd susţinerea sa la Senat.

Liderul grupului PDL din Senat, Traian Constantin Igaş, a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, că în urma refuzului de a supune la vot cererea indenepdenţilor privind locurile în comisii, PDL va iniţia procedura de suspendare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.

Anunţul grupului parlamentar PDL a venit în urma deciziei lui Mircea Geoană de a nu supune la vot cererea grupului independenţilor de a-şi păstra locurile în comisiile de specialitate şi de continuare a lucrărilor plenului cu ordinea de zi deja aprobată prin vot.

"Conform Regulamentului, va trebui să iniţiem procedura de suspendare a dumneavoastră din funcţia de preşedinte, datorită faptului că aţi abuzat de calitatea pe care o aveţi", a spus Constantin Igaş, în plenul Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici