Geoană l-a citat pe Nelson Mandela: Înainte de a condamna, trebuie să ierţi

Candidatul PSD la Preşedinţie Mircea Geoană a relatat, marţi, la semnarea "Parteneriatului pentru Timişoara", un fragment dintr-o discuţie cu Nelson Mandela, în care l-a întrebat pe acesta în legătură cu perioada comunistă, iar răspunsul a fost că "înainte de a condamna trebuie să ierţi".

31 afișări
Imaginea articolului Geoană l-a citat pe Nelson Mandela: Înainte de a condamna, trebuie să ierţi

Geoană l-a citat pe Nelson Mandela: Înainte de a condamna, trebuie să ierţi (Imagine:Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Geoană a spus că, pe vremea când era ambasador al României în Statele Unite, s-a întâlnit cu Nelson Mandela şi, având în vedere experienţa acestuia cu apartheid-ul, l-a întrebat care este părerea sa despre ceea ce pot face românii, încă dezbinaţi în urma experienţei comuniste.

Potrivit lui Geoană, Nelson Mandela i-ar fi răspuns:"Tânărul meu prieten, înainte să condamni, trebuie să fii pregătit să ierţi".

Geoană a mai spus, referindu-se la el şi la ceilalţi lideri politici, că prezenţa lor la Timişoara, locul de unde a pornit Revoluţia, este un simbol că românii, ca popor, "au găsit şi găsesc tăria de a se aduna în momente-cheie pentru ţară".

"Sunt un om care crede cu tărie că a venit clipa să facem un efort de reconciliere naţională", a mai spus liderul PSD, reiterând hotărârea de a avea un Guvern până de Crăciun, condus de un premier independent, în persoana lui Klaus Iohannis.

"Ca preşedinte al României, în anul viitor am să chem naţiunea română să creăm un model de societate aşa cum au făcut înaintaşii noştri. Nu mai este timpul să avem modele de import. (...) Pe 18 decembrie, în calitate de preşedinte al României, voi fi la manifestarea de respect pe care întreaga Românie o va aduce timişorenilor, la 20 de ani de la Revoluţie", a adăugat preşedintele PSD.

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, liderul PNL, Crin Antonescu, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi cel al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, au semnat, marţi, "Parteneriatul pentru Timişoara", un acord prin care edilul Timişoarei îl sprijină pe candidatul PSD la Preşedinţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici