Geoană, la Parlament: Emil Boc este "o ghiulea politică" pentru Traian Băsescu

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că premierul Boc este "o ghiulea politică" pentru Traian Băsescu, în privinţa alegerilor prezidenţiale, şi a solicitat parlamentarilor din Opoziţie ca, în pofida acestui lucru, să voteze moţiunea de cenzură şi să demită Guvernul Boc 2.

37 afișări
Imaginea articolului Geoană, la Parlament: Emil Boc este "o ghiulea politică" pentru Traian Băsescu

Geoană, la Parlament: Emil Boc este "o ghiulea politică" pentru Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Emil Boc, în fruntea Guvernului, este o ghiulea pentru Traian Băsescu. Nu ştiu cât atârnă, dar este o ghiulea politică", a declarat Geoană, solicitând ca parlamentarii din opoziţie să voteze moţiunea de cenzură care să conducă la demiterea Guvernului Boc 2, pe care l-a catalogat drept "nelegitim, incompetent economic şi pus pe furat".

Geoană a arătat că Guvernul Boc 2 a dat dovadă de "tupeu politic" întrucât nu s-a prezentat, imediat după "ruptura" de PSD, în faţa Parlamentului, pentru a-şi căuta spijin parlamentar.

Liderul PSD a acuzat faptul că România are în acest moment "cea mai proastă echipă de guvernanţă economică din ultimii 20 de ani", vina trecerii de la plus 8% creştere economică la minus 8% aparţinând echipei de guvernare.

Geoană a arătat că actualul Guvern se prezintă în faţa Parlamentului "ca un impostor".

El a acuzat PDL de faptul că a acceptat foarte greu, în negocierile cu PSD, ca punctul de pensie să fie de 45% din salariul mediu brut pe economie şi că, dacă PSD nu s-ar fi opus, forma iniţială a acordului cu FMI ar fi prevăzut concedierea a 20% dintre angajaţii sectorului bugetar în primele şase luni ale anului viitor.

Geoană s-a întrebat, totodată, retoric, de unde a scos Guvernul bani, imediat după plecarea PSD de la Guvernare. "Cum, din borseta doamnei Udrea au apărut sute de milioane de Euro? De unde această impostură economică şi bugetar?", a spus Geoană.

El a mai arătat că niciodat din 1947, de când comuniştii au preluat puterea, nu s-a mai procedat la "mătrăşirea" în 12 ore a administraţiei publice şi înlocuirea celor daţi afară cu "căpuşe"" care vor să facă bani pentru campania electorală.

Geoană a arătat, totodată, că, practicând astfel de acţiuni, PDL este "cel mai periculos partid din România".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici