Geoană: Mă aştept ca PNL să nu-şi pună candidat în Sectorul 4, în locul Danielei Popa, locul ne revine

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că se aşteaptă ca PNL să nu îşi desemneze candidat în Sectorul 4, în locul lăsat vacant de Daniela Popa, pentru a respecta astfel o înţelegere explicită parafată de PSD şi PNL la nivelul Bucureştiului.

20 afișări
Imaginea articolului Geoană: Mă aştept ca PNL să nu-şi pună candidat în Sectorul 4, în locul Danielei Popa, locul ne revine

Geoană: Mă aştept ca PNL să nu-şi pună candidat în Sectorul 4, în locul Danielei Popa, locul ne revine (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

"Am avut la nivelul Bucureştiului o înţelegere politică cu PNL: în condiţiile în care se eliberează un colegiu de parlamentar care a aparţinut PNL, nu intervenim şi nu punem candidat şi îi susţinem, în condiţiile în care se eliberează un mandat care aparţine Alianţei PSD+PC, atunci liberalii nu pun candidat şi ne susţin ei pe noi", a spus Geoană.

El a spus că situaţia care se va crea prin vacantarea postului de deputat deţinut de Daniela Popa la nivelul Sectorul 4 este similară celei de la Sectorul 1, unde PSD nu a pus candidat şi îl spijină pe candidatul PNL Radu Stroe.

Geoană a spus că la nivelul Colegiului 1 din Sectorul 1 PSD acordă PNL un sprijin politic şi moral, fără a se împlica în campanie în sens propriu.

Întrebat dacă se aşteaptă ca liberalii să nu-şi desemneze candidat în Sectorul 4, pentru postul vacantat de Daniela Popa, Geoană a răspuns afirmativ: "Da. Aceasta este o înţelegere explicită făcută cu PNL la nivelul Bucureştiului. Nu e o decizie naţională. Pentru Bucureşti am considerat că este un lucru înţelept să ne protejăm şi să ne spijinim unii pe ceilalţi".

Daniela Popa a primit, miercuri dimineaţă, avizul comisiilor de buget-finanţe pentru a fi numită în conducerea CSA, eventualitate în care va trebui să demisioneze din Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici