Geoană: Noi considerăm că o formulă de guvernare cu PNL şi cu premier PSD este bună

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a declarat vineri în localitatea Segarcea (Dolj) că social-democraţii îşi doresc o formulă de guvernare cu un premier social-democrat, dar pentru acest lucru este nevoie de o coaliţie care să "asigure şi să garanteze" o guvernare PSD-PNL după 2012.

25 afișări
Imaginea articolului Geoană: Noi considerăm că o formulă de guvernare cu PNL şi cu premier PSD este bună

Geoană: Noi considerăm că o formulă de guvernare cu PNL şi cu premier PSD este bună (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Mircea Geoană a afirmat, într-o conferinţă de presă, că răspunsul PSD la măsurile anticriză pe care Guvernul le-a anunţat trebuie să fie demisia Cabinetului Boc.

"Răspunsul politic al PSD trebuie să fie unul singur: acest Guvern trebuie să plece şi trebuie înlocuit de o formulă de guvernare şi de un alt mod de guvernare în această ţară, bazat pe alianţa deja constituită cu prilejul alegerilor prezidenţiale trecute între PSD şi PNL. Acest lucru reprezintă alternativa naturală", a declarat Geoană.

De asemenea, preşedintele Senatului a afirmat că social-democraţii îşi doresc o guvernare alături de PNL, în care premierul să fie de la PSD.

"Că PSD îşi doreşte să câştige clar alegerile viitoare, că noi considerăm că o formulă de guvernare cu prim-ministru social-democrat este o formulă bună, da, evident că PSD îşi doreşte şi îşi propune acest lucru. Dar asta nu înseamnă că nu înţelegem necesitatea unei coaliţii care să asigure şi să garanteze o guvernare PSD-PNL după 2012", a mai spus Mircea Geoană.

Geoană a arătat că în perspectiva viitoarelor alegeri , "fie că sunt anticipate sau la termen", este necesară o "formulă predictibilă" de colaborare cu PNL.

"Cine nu înţelege că tot preşedintele Băsescu va numi viitorul Guvern şi viitorul premier, înseamnă că riscăm, dacă nu avem o formulă predictibilă de colaborare cu PNL, să intrăm într-un joc în care Băsescu să facă iarăşi ce vrea el, indiferent de rezultat. PSD poate câştiga cu 40 la sută şi te poţi trezi cu o majoritate PDL-PNL, pe care Băsescu poate s-o moşească în orice secundă", a precizat Mircea Geoană.

Fostul preşedinte al PSD a susţinut că numai o "relaţie" politică alături de PNL poate garanta o "guvernare eficientă".

"Dacă dorim să avem o garanţie de participare la guvernare, este obligatorie, după părerea mea, o formulă predictibilă, o ancorare a relaţiilor PSD-PNL. Strategic trebuie să păstrăm o relaţie cu PNL pentru că este singura formulă care poate asigura o formulă stabilă şi o guvernare eficientă", a mai spus Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici