Geoană: Opoziţia trebuie să pregătească la toamnă o nouă moţiune de cenzură

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a afirmat luni, înaintea BPN al PSD, că opoziţia ar trebui să iniţieze o nouă moţiune de cenzură abia în toamnă, timpul fiind prea scurt pentru un astfel de demers în actuala sesiune parlamentară.

12 afișări
Imaginea articolului Geoană: Opoziţia trebuie să pregătească la toamnă o nouă moţiune de cenzură

Geoană: Opoziţia trebuie să pregătească la toamnă o nouă moţiune de cenzură (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Geoană a spus că opoziţia va trebui să înveţe, când va iniţia o nouă moţiune de cenzură, probabil în toamnă, din ceea ce s-a întâmplat la votul asupra ultimei moţiuni.

"Va trebui să pregătim o moţiune de cenzură care să aibă şi componentele care ne-au lipsit ultima dată, adică o soluţie alternativă pentru eventual o nouă majoritate care să permită formarea unui guvern diferit", a adăugat el.

Fostul preşedinte al PSD a afirmat că opoziţia trebuie să lucreze "mult mai serios" la următoarea moţiune de cenzură, în condiţiile în care, potrivit propriei estimări, actuala majoritate guvernamentală se va destrăma.

"Este clar că timpul politic al guvernării Băsescu-Boc a trecut, este momentul unui alt tip de alternativă (...) pentru că sunt absolut convins că în această toamnă majoritatea actuală se va prăbuşi, că va pleca UDMR sau că va pleca UNPR. Este clar că aşa-zisele măsuri temporare vor dura, dacă va rămâne acest guvern la putere, câţiva ani de zile", a mai spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici