Geoană: Prezentarea lui Iohannis ca prim-ministeriabil riscă să deranjeze electoratul PSD

Senatorul PSD Mircea Geoană precizează, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, că prezentarea lui Klaus Iohannis ca prim-ministeriabil şi prezidenţiabil riscă să deranjeze electoratul PSD şi nu numai, el apreciind că această "mutare" se poate interpreta drept dorinţa PNL de a acapara întreaga putere.

551 afișări
Imaginea articolului Geoană: Prezentarea lui Iohannis ca prim-ministeriabil riscă să deranjeze electoratul PSD

Geoană: Prezentarea lui Iohannis ca prim-ministeriabil riscă să deranjeze electoratul PSD (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Prezentarea lui Klaus Iohannis ca prim-ministeriabil şi ca prezidenţiabil însă riscă să deranjeze electoratul PSD şi nu numai. Pentru că, deşi oarecum similară, situaţia e diferită faţă de 2009. USL este la guvernare, iar omul simplu, neobişnuit cu bizantinismul politicii noastre, poate interpreta această mutare drept dorinţa PNL de a acapara întreaga putere, după ce candidatul USL/PNL eventual ajunge preşedinte. Cum ar reacţiona, de exemplu, publicul liberal dacă, înainte de Congresul PSD, Victor Ponta ar spune că partidul are mai mulţi prezidenţiabili şi prim-ministeriabili? «Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!», spune un proverb românesc", precizează Geoană.

El a menţionat că este greu ca USL să rămână unit, cu atât mai mult cu cât opoziţia e inexistentă, iar guvernarea nu e uşoară şi subliniază că este obligatoriu ca PSD şi PNL, indiferent de orgolii şi de cariere individuale, să continue împreună şi să guverneze în spiritul responsabilităţii şi încrederii pe care le aduc milioane de voturi.

Potrivit lui Geoană, înscrierea lui Klaus Iohannis în PNL este finalul unui proces pe care l-a început împreună cu PNL, condus atunci de Călin Popescu-Tăriceanu, în 2007, respectiv coagularea şi afirmarea alternativei la regimul Băsescu.

Geoană a arătat, totodată, că proiectul din 2009, cu un preşedinte provenit din PSD şi cu un premier propus de liberali, a reprezentat un bun precursor pentru USL.

"Îi urez lui Klaus Iohannis bun-venit în USL şi în politica mare! Nu cred că va exista, aşa cum comentează unii, vreo problemă la nivelul partidelor din USL legată de venirea domnului Iohannis. Cu totii ştim ce înseamnă un Congres, mai ales când lucrurile nu sunt liniştite. Cooptarea lui Johannis este un evident succes de imagine pentru PNL şi pentru Crin Antonescu", a conchis Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici